У РФ спиртовий завод визнали екстремістською організацією

04.07.2024   05:00    1068

Самого горілчаного магната Юрія Шефлера звинуватили в підтримці України.

Тамбовський суд задовольнив позов Генпрокуратури про вилучення в дохід держави активів горілчаного магната Юрія Шефлера. У позові прокуратури стверджується, що Шефлер і підконтрольні йому компанії утворюють екстремістське об’єднання, їхня діяльність має бути заборонена в росії. Крім того, прокуратура вважає, що Шефлер виступає на підтримку України, а його компанії фінансують фонд, який спрямовує кошти на потреби ЗСУ.

Останні новини:  Агент 007, Капітан Угорщина та заміна колеса: пафосне відео про візит Орбана до Києва викликало хвилю жартів в мережі

Як уточнюють джерела “Коммерсанта”, за версією наглядових органів за рахунок Шефлера та його структур ЗСУ отримали понад 120 тисяч безпілотників, а також автомобілі, боєприпаси, харчування та засоби зв’язку. У позові зазначено, що об’єднання Шефлера і його підприємств переслідує спільні “ідеологічні та майнові інтереси, що мають яскраво виражений антиросійський характер”, а їхня діяльність спрямована “проти життя і здоров’я росіян, безпеки суспільства і держави”.

Останні новини:  Мережі повеселив собака з незвичайною мордочкою (ВІДЕО)

Конфісковані активи Шефлера – це тамбовський спиртовий завод “Амбер Талвіс” і ще один спиртзавод у Калінінграді, який не функціонує з 2012 року. “Амбер Талвіс” виробляє спирт, який експортується до Латвії, де компанія “Амбер Латвіяс Бальзамс”, також підконтрольна Шефлеру, виробляє з нього горілку марок Moskovskaya і Stoli, а також лікер “Ризький бальзам”. 1 липня на обидва ці заводи суд наклав арешт.

Останні новини:  Кішечка показала, як потрібно правильно вмиватися, щоб бути привабливою