У Китаї пенсіонерка 20 років використовувала ручну гранату як молоток

03.07.2024   08:00    1161

90-річна китаянка використовувала стару ручну гранату, щоб розбивати горіхи та забивати цвяхи протягом двох десятиліть. Вона знайшла старий боєприпас у полі й не знала, що він небезпечний.

 

Деталі

Бабуся Цінь розповіла китайським журналістам, що працювала на своїй фермі в Сян’яні, провінція Хубей, коли знайшла цю дивну «металеву грудку» з дерев’яною ручкою. Подумавши, що це саморобний молоток, вона взяла його додому й використовувала для того, щоб стукати по всіляких міцних предметах, від горіхів до металевих цвяхів.

Останні новини:  Мама вісьмох дітей із Лас-Вегаса, яка була вагітна 12 років поспіль, стане бабусею у 40 років. Фото і відео

Лише минулого тижня, коли команда чоловіків, які працювали над знесенням її старого будинку, помітили ручну гранату, пенсіонерка дізналася, що ризикувала своїм життям щоразу, коли використовувала її. А вона використовувала її часто, оскільки поліція повідомила, що дерев’яна рукоятка гранати стала гладкою та глянцевою за роки використання, а металева головка була повна вм’ятин.

Останні новини:  Чоловік знайшов втрачених батьків через 56 років: історія родини його шокувала

Після того, як працівники, які руйнували будинок жінки, повідомили владу про ручну гранату, поліцейська дільниця Хуанбао швидко направила спеціальний підрозділ, який підтвердив, що підозрілий предмет справді був ручною гранатою, а точніше китайською Type 67, яка якимось чином витримала жорстке поводження протягом останніх 20 років.

Припускаючи, чому стара ручна граната не вибухнула, дехто стверджував, що це мала бути навчальна граната, ідентична справжній, але не начинена вибухівкою. Однак ця теорія була спростована заявою поліції про те, що граната була належним чином знищена. Схоже, Цинь просто пощастило.

Останні новини:  Життя 60-річного какаду змінилося, коли він знайшов люблячу родину

Китайські ЗМІ повідомляли, що стара ручна граната була настільки сильно пошкоджена, що частина запалу оголилася. Якби жінці було достатньо цікаво, щоб витягти його, наслідки могли бути смертельними.