Три нестандартні способи використання мікрохвильової печі, які здивують

12.07.2024   07:00    41

Мікрохвильова піч – незамінний атрибут на кухні, за допомогою якого можна швидко розморозити м’ясо, приготувати картоплю і навіть очистити часник.

Однак не всі знають, що мікрохвильову піч можна застосовувати не тільки для розігріву їжі.

Дезінфекція кухонних губок та дощок

Згодом на дошках та губках збирається безліч бактерій та мікробів. За даними фахівців, навіть більше, ніж на кришці унітазу.

Останні новини:  Топ-5 наймиліших тварин, які підкорюють серця своєю чарівністю

Не варто хвилюватися, оскільки метод термічної обробки допоможе позбавитися неприємних та шкідливих мікробів. Для цього предмети можна занурити або облити окропом, або покласти в мікрохвильову піч на кілька хвилин. Високі температури допоможуть позбавитися цих неприємностей.

Просушування чіпсів

Якщо ви відкрили чіпси і не з’їли їх одразу, вони почнуть вбирати вологу, через що зіпсується смак та аромат. На щастя, це можна виправити, якщо чіпси пересипати в тарілку і поставити в мікрохвильову піч. Завдяки високій температурі вони просохнуть і будуть хрусткішими.

Порятунок аромату приправ

Останні новини:  Як стилізувати просту білу сорочку, щоб виглядати модно

Якщо ви не правильно зберігаєте приправи, вони швидко втратить свої смакові якості та власний аромат. Причиною цього найчастіше є волога, що накопичується. Не варто одразу викидати спеції, якщо це сталося. Достатньо просушити трави та приправи в мікрохвильовій печі.