Стало відомо, де влітку у вашому домі найбільше бактерій

30.07.2024   19:00    41

Багато хто вважає туалет  найбруднішим  місцем, де збирається мільйон бактерій. У туалеті їх справді багато, але, виявляється, найбрудніша річ у спекотні літні дні знаходиться у спальні.. Експерти з клінінгу стверджують, що це наволочки на подушках, на яких ми спимо.

На їхню думку, у спеку наволочка перетворюється на розсадник бактерій та мікробів. Причому їх ,на нешкідливій, на перший погляд, речі іноді накопичується в тисячі разів більше, ніж на обідку унітаза.

Останні новини:  Чому діти в сім'ї виростають різними попри однакове виховання

Річ у тому, що в спеку люди набагато більше пітніють, а шкіра людини в літній період активніше оновлюється. Тому наволочка поступово просочується потім, а також накопичує на собі відмерлі частинки шкіри – за ніч людина втрачає близько півмільйона таких клітин. Все це – ідеальне місце існування для різного роду небезпечних мікроорганізмів: як показують дослідження, на одній подушці можуть “жити” 16 видів грибка.

Останні новини:  Перевірені способи видалити плями від фломастерів за кілька хвилин

Дослідження показали, що середньостатистична людина змінює наволочку кожні 24 дні, Але щоб  бактеріям та мікробам залишати якнайменше шансів, наволочки на подушках у літній період експерти з клінінгу радять міняти  не рідше, ніж раз на тиждень, а ще краще – двічі на тиждень.  І лягати в ліжко краще все-таки після душу – коли змито весь денний пил і бруд.

Останні новини:  Експерти порадили, як відрізнити натуральну шкіру від замінника і не помилитися