Плями від томатів мені більше не відомі: готую цей дієвий розчин

31.07.2024   07:40    44

Виведення плям від томатів може здатися дуже складним завданням, але не варто хвилюватися. Дізнайтеся, як за допомогою простих домашніх засобів можна з легкістю повернути речам чистоту та свіжість.

Зазвичай експерти відносять забруднення від томатів до одних із найскладніших плям. Оскільки у складі цих овочів містяться дубильні речовини, котрі здатні легко зафарбувати тканини в яскравий червоний колір, який, як вважає переважна більшість людей, не під силу відіпрати. Однак, якщо знати, як саме правильно видалити плями від томатів, то тоді можна з легкістю повернути одягу чистий вигляд та свіжість.

Останні новини:  Корисні лайфхаки для спрощення життя п'ять простих правил допоможуть жити щасливо

У боротьбі з плямами від томатів вам на допомогу можуть прийти перевірені роками народні засоби. Один з таких – перекис водню. Він чудово підійде для прибирання плям із білого чи світлого одягу. Для цього необхідно взяти 1 чайну ложку перекису та 100 мілілітрів води. Далі слід перемішати інгредієнти та нанести на забруднену томатами поверхню, а для підсилення ефекту можна обережно потерти за допомогою щітки. Після цього варто залишити засіб приблизно на 20 хвилин, а потім просто випрати одяг.

Ще один дієвий засіб можна приготувати з оцту. Цей спосіб на відмінно підходить для речей із натуральних тканин. Для цього слід розвести воду разом із оцтом навпіл та потерти забруднення, поки пляма не стане світлішою. Також оцет можна замінити лимонним соком або ж лимонною кислотою.

Наступний не менш ефективний засіб готується із нашатирного спирту та солі. Для цього способу потрібно взяти одну чайну ложку нашатирного спирту та одну чайну ложку солі. Далі слід змішати інгредієнти, нанести на забруднену ділянку та залишити приблизно на 30-40 хвилин. Після цього засіб необхідно змити та випрати річ як зазвичай.

Останні новини:  Характер можна виявити за 4 хвилини

Крім того, видалити плями від томату можна за допомогою молока. Для цього молоко необхідно трішки підігріти, а потім нанести на забруднення. У тому випадку, якщо пляма дуже велика або ж застаріла, то тоді рекомендується занурити річ повністю та залишити приблизно на 30-40 хвилин. Потім її варто випрати у звичайний спосіб.

Останні новини:  Психолог розповіла, як боротися із хронічним стресом