Північна Корея збільшує виробництво 152-мм снарядів для артилерії, потенційно підтримуючи військові зусилля Росії

31.07.2024   19:00    50

Представник заводу в північній провінції Рянганг, який побажав залишитися анонімним з міркувань безпеки, зазначив, що ключовий персонал заводу не знає про кінцеве призначення снарядів. Однак чиновник зазначив, що термінові коригування виробничого процесу збіглися з візитом Кім Чен Ина до Росії, припустивши, що снаряди можуть бути призначені для підтримки Росії.

Міністр оборони Південної Кореї Шин Вон Сік підтвердив в інтерв’ю японській газеті Yomiuri News 24 липня, що торгівля зброєю між Північною Кореєю та Росією почалася серйозно після візиту Кім Чен Ина до Росії у вересні минулого року. Шін також повідомив, що станом на 15 липня контейнери, перевезені з Північної Кореї до Росії, включали 5,2 мільйона снарядів 152-міліметрової артилерії та десятки балістичних ракет малої дальності. Тим не менш, деякі російські Telegram-канали розкритикували якість північнокорейських боєприпасів, зазначивши, що низька якість впливає на радіус дії, а також на якість і кількість використовуваного пороху.

Останні новини:  Rheinmetall розробляє легку штурмову машину CARACAL 4x4

Експорт боєприпасів Північною Кореєю порушить міжнародні санкції, спрямовані на те, щоб Пхеньян не спрямував ресурси на свої ядерні та ракетні програми. Незважаючи на це, міністерство оборони Південної Кореї вважає, що ці дії вже почалися.
Після поїздки Кіма кілька північнокорейських заводів, які зазвичай виробляли інші види боєприпасів, були переобладнані для виробництва 152-міліметрових артилерійських снарядів. Другий чиновник із Ryanggang повідомив, що фабрика лісогосподарського обладнання у Wangdok, Komsan-dong, Hyesan City виробляє ці снаряди з початку року. Завданням заводу є виробництво 6000 снарядів на місяць, але це завдання ще не досягнуто через нерегулярне постачання сировини.

Останні новини:  Румунія попросила Україну збивати російські безпілотники, що летять на її територію, – FAZ

Конверсія виробничого процесу на заводі лісогосподарського машинобудування відбулася швидко: нова лінія виробництва 152-міліметрових снарядів була встановлена ​​в підвалі, який раніше використовувався для виробництва мінометних снарядів. Ця трансформація була завершена менш ніж за два місяці, а успішне тестове виробництво відбулося наприкінці грудня минулого року.




Незважаючи на те, що фабрика має ту саму електричну мережу, що й місто Самджійон, де часто трапляються відключення електроенергії, вона продовжує отримувати стабільне електропостачання. Однак заводу важко досягти виробничих планів через непостійні поставки сировини, як повідомляється, з Китаю. Спосіб отримання цих матеріалів, у тому числі спеціальних сплавів, необхідних для виготовлення снарядів, залишається недомим.

Останні новини:  У Польщі арештували ексадвоката російського олігарха Березовського

Перший офіційний представник також підтвердив, що інший завод у провінції Рянганг змінив своє обладнання для виробництва 152-міліметрових артилерійських снарядів. Крім Hyesan Forestry Machinery Branch Factory, з початку року ці снаряди виробляє завод 915. Потім артилерійські снаряди, вироблені в Рянгані, відправляються на завод сільськогосподарських машин у провінції Північний Хамгьон для остаточного складання.


wheel-news.com