Не можна в жодному разі зливати у раковину

17.07.2024   16:20    39

Навіть незначне засмічення каналізації інколи непросто усунути. Тому закупорення стоків краще уникати. А для цього варто знати, які побутові інгредієнти у жодному разі не можна виливати у раковину.

Сода 
Хоча харчову соду вважають непоганим інгредієнтом для прибирання вдома, вона може спричинити незручності, якщо потрапить у раковину. Вона зумовлює засмічення каналізації. До того ж  сода може з часом пошкодити труби, бо є природним абразивом.

Останні новини:  Як освіжити шпалери за допомогою зубної пасти: простий лайфхак

Мед 
Мед часто  кристалізується й твердне. Тому не варто допускати його потрапляння у стоки. Адже може там накопичуватися й викликати закупорення.

Олія 
Оскільки олія під час охолодження твердне, вона може спричинити великі закупорення у стоках. За словами експертів, це стосується не лише кулінарної олії, а й косметичної.

Останні новини:  Навіщо протирати взуття лляною олією

Мелена кава 
Такий, здавалося б, безпечний для каналізації продукт також може спричиняти суттєве засмічення й закупорення у стоках. Тому краще не мити кавоварки в раковині.

Маски для обличчя 
Шкоди каналізації може також завдати змивання глиняної маски для обличчя в раковині. Коли залишки маски стікають через пробку, це може спричинити хаос у каналізації. Тому обличчя краще протерти вологою серветкою, а потім сполоснути.

Останні новини:  Чому діти в сім'ї виростають різними попри однакове виховання