Чи буде перехід на зимовий час в Україні у 2024 році та коли треба переводити годинники на годину назад

Вчора,   09:29    109

Кожного року Україна, так само як і велика кількість інших країн світу, здійснює перехід на зимовий час. Але, як відомо, ця зміна здатна впливати на всі життєві сфери.

Експерти розповіли, чи буде перехід на зимовий час в Україні у 2024 році

Розповідаємо далі в матеріалі, коли саме в Україні у 2024 році слід перевести годинник на зимовий час та яких рекомендацій необхідно дотримуватися, щоб можна було якомога легше пристосуватися до цих змін.

Причини, через які здійснюють перехід на зимовий час

Переведення годинників на зимовий час було введено для більш ефективного застосування світлового дня під час осінньо-зимового періоду. Головна ідея – зменшити необхідність у штучному освітленні, і в такий спосіб економлячи електроенергію. Це мало б скоротити витрати та покращити продуктивність.

Однак протягом останніх років питання доцільності переведення годинників стало предметом активних дискусій не тільки в Україні, але й у багатьох державах світу. У деяких країнах Європейського Союзу навіть приймали рішення щодо скасування цієї сезонної практики.

Останні новини:  Сонячно, мов влітку: прогноз погоди на 24 вересня

Чи будуть в Україні здійснювати переведення годинника у 2024 році?

Ярослав Железняк, народний депутат фракції “Голос”, повідомив, що 16.07.24 р. Верховна Рада України ухвалила рішення відмінити перехід на літній час. Законопроєкт № 4201 підтримали 261 депутат. Отже, у жовтні 2024 року українці можуть востаннє перевести годинники на зимовий час.

Тепер точно знаю, чи буде перехід на зимовий час в Україні у 2024 році: фахівці дали розгорнуту відповідь

Коли саме Україна буде переходити на зимовий час у 2024 році?

Україна у 2024 році здійснить перехід на зимовий час у ніч з 26 на 27 жовтня. Тобто о 04:00 за київським часом годинникові стрілки будуть переведені на 1 годину назад – на 03:00. Це значить, що цього дня українці зможуть насолодитися додатковою годинкою сну.

Останні новини:  “Прогріє до +30°C”: аномально спекотний тиждень очікують в Україні

Поради, які допоможуть швидше адаптуватися до зміни часу

Зміна часу може впливати як на фізичний, так і на психологічний стан. Тому, щоб організм набагато легше адаптувався до змін, слід скористатися наступними порадами. По-перше, приблизно за 7 днів до переведення годинників слід почати лягати спати на 10-15 хвилинок раніше.




По-друге, після переведення годинника на зимовий час необхідно намагатися дотримуватися постійного розкладу сну: лягати та прокидатися в один і той самий час.

Останні новини:  Яку зиму пророкують нам дерева – сувору та холодну, сніжну чи теплу: народні прикмети про український сад

По-третє, фізична активність допоможе швидше подолати дискомфорт і відчуття втоми від зміни графіку.

І нарешті, корисні та легкі страви, які містять достатню кількість вітамінів, можуть також підтримувати рівень енергії у процесі адаптації до зимового режиму.


noviydoctor.com