На дні Атлантичного океану знайшли корабель відомого мореплавця Кука

15.07.2024   00:30    41

Археологи знайшли залишки корабля знаменитого капітана-першовідкривача Австралії Джеймса Кука на дні Атлантичного океану неподалік Ньюпорта, США, пише Успіх in UA.

 Він використовував “Індевор” у мандрах до 1771-го. Самого капітана вбили гавайські туземці 1779-го.

Вчені вже неодноразово називали “Індевором” уламки інших кораблів, але тепер впевнені, що це справжній корабель Кука. Саме на ньому капітан досліджував узбережжя Нової Зеландії й Австралії.

Останні новини:  Мегацунамі змусило Землю вібрувати дев’ять днів, – дослідження

Знаменитий корабель продали торговцю, який назвав його “Лорд Сендвіч”. Його використовували як китобійне судно, згодом перевозили рабів в Америку. 1778-го “Індевор” затопили разом із 12-ма іншими англійськими кораблями, щоб перекрити вхід у гавань для французьких кораблів, які підтримували американські колонії у війні за незалежність від Англії, повідомляє gazeta.ua.

Судно капітана Кука перебуває в поганому стані. Вчені оголосили про початок робіт щодо його очищення та, можливо, зможуть підняти на поверхню.

Останні новини:  NASA виявило планету з великим океаном у центрі: там може існувати життя

У сутичці з місцевими тубільцями з Гавайських островів 14 лютого 1779-го загинув англійський мореплавець Джеймс Кук. Місцеві убили та розчленували його тіло.

Під час третьої навколосвітньої подорожі мореплавець Джеймс Кук 1778-го досяг Гавайських островів. Кілька тисяч жителів островів — гавайці прийняли Кука за одного зі своїх богів. Але з кожним днем ​​кількість крадіжок, скоєних гавайцями, зростала. Сутички, які виникли через спроби повернути вкрадене, ставали дедалі гарячішими.

Останні новини:  Потенційно небезпечний астероїд розміром із хмарочос незабаром пролетить повз Землю





1111529