Іспанія почала нову передачу ЗСУ 10 танків Leopard 2A4

17.07.2024   22:00    16

Танки Leopard 2A4 пройшли масштабний ремонт і доведення до робочого стану на заводі Santa Bárbara Sistemas в Алькала-де-Гвадайра, Севілья, що забезпечило їх повну готовність до експлуатації. Комплексний процес включав суворі випробування для перевірки працездатності танків.

Транспортування 10 танків Leopard 2A4 почалося з наземної подорожі з Севільї до Ферроля минулого тижня. Потім танки завантажили на судно Ro-Ro, яке вирушило з Ферроля в суботу, 13 липня. Очікується, що судно прибуде в польський порт до вихідних, після чого танки будуть транспортовані сухопутним транспортом в Україну. Збройні сили України контролюватимуть фінальний етап шляху, забезпечуючи безпечне доставлення танків до своїх підрозділів.

Останні новини:  Стало відомо, яких фахівців критично бракує Канаді

Заходи безпеки застосовуються на кожному етапі процесу транспортування, щоб забезпечити безпечну доставку цих критично важливих активів.

Разом з цією партією Іспанія передала Україні загалом 20 танків 2А4 «Леопард». Подальші пожертви заплановані на другу половину 2024 року, що підкреслює постійну підтримку Іспанією України в її триваючій війні.

General Dynamics Santa Bárbara Sistemas, дочірня компанія General Dynamics European Land Systems (GDELS), відповідає за модернізацію танків Leopard 2A4 в Іспанії. Ці зусилля є частиною зобов’язань Іспанії щодо підтримки України шляхом надання військового обладнання. Процес реконструкції відбувається на підприємстві Santa Bárbara Sistemas в Алькала-де-Гвадайра, Севілья.

Останні новини:  Президенти країн Балтії підписали в Молдові декларацію на підтримку її вступу до ЄС

Реконструкція передбачає комплексний капітальний ремонт, включаючи розбирання, перевірку та заміну дефектних частин, щоб забезпечити повну працездатність броньованої техніки. Ця ініціатива спрямована на посилення обороноздатності України проти триваючої агресії. Іспанія вже завершила модернізацію першої партії танків Leopard 2A4, і очікується, що інші будуть готові до вересня 2024 року.

За даними військових з відкритих джерел, перед війною в Україні армія Іспанії мала 219 основних бойових танків Leopard 2E (A6) і 108 основних бойових танків Leopard 2A4, ще 54 танки перебували в резерві.

Останні новини:  Президент Чехії назвав Україну головним завданням зовнішньої політики Праги

Leopard 2A4 — основний бойовий танк, розроблений німецькою компанією Krauss-Maffei Wegmann. Це частина сімейства Leopard 2, яка перебуває на озброєнні з кінця 1970-х років. Варіант 2А4, представлений у 1980-х роках, має покращену броню, цифрову систему керування вогнем і 120-мм гладкоствольну гармату. Відомий своєю мобільністю, вогневою потужністю та захистом, Leopard 2A4 широко використовується збройними силами багатьох країн світу.





wheel-news.com