Господині розповіли, як почистити пральну машину від плісняви

31.07.2024   10:20    38
Пліснява у пральній машині не тільки псує її вигляд, але ще й може впливати на чистоту білизни та здоров’я. Дізнайтеся, як ефективно прибрати це неприємне явище та насолоджуватися чистотою.

Зазвичай пліснява може з’являтися на гумових ущільнювачах барабана, на стінках контейнера для мийних засобів, а також на заливних та зливних шлангах або ж фільтрах. Проте існують перевірені роками засоби, які допоможуть з легкістю прибрати ці плями.

Для того, щоб прибрати плісняву на гумових манжетах пральної машинки, можна приготувати дієвий засіб. Для цього слід взяти лимонну кислоту, воду, м’який пральний порошок та ретельно перемішати всі інгредієнти, щоб утворилася суміш за текстурою, схожа на густу пасту. Далі цю пасту необхідно нанести на заражену пліснявою поверхню та залишити засіб приблизно на одну добу, а потім його варто витерти за допомогою вологої ганчірки. Після цього експерти радять увімкнути прання на найвищому температурному режимі, але без додавання мийних засобів.

Для того, щоб позбутися плісняви на внутрішніх деталях пральної машини, можна приготувати наступний засіб. Візьміть 100 мілілітрів води, додайте 1 столову ложку лимонної кислоти та 1 столову ложку соди. Вилийте цей засіб у контейнер для кондиціонера, а в барабан машини вилийте 200 мілілітрів 9% оцту. Далі запустіть прання на найдовший режим при найвищій температурі. Після цього приблизно через 20 хвилин поставте на паузу, а вже потім через 2 години завершіть цикл прання. На останньому етапі слід протерти всі гумові частини пральної машини за допомогою теплої води та слабкого розчину оцту, а потім знову увімкнути машинку, але вже на короткий цикл прання.

Останні новини:  10 секретів по-справжньому щасливих пар, які допоможуть зберегти кохання

Наступний засіб, який допоможе ефективно прибрати плісняву з внутрішніх деталей машинки, можна приготувати з перекису водню та харчової соди. Для цього у відсік для порошку слід засипати 200 грамів харчової соди, додати 10 таблеток перекису, а потім увімкнути тривалий режим прання при найвищій температурі. Машинка-автомат має активно попрацювати близько 30-40 хвилин. Далі варто увімкнути режим полоскання. Після завершення прання потрібно витерти барабан насухо за допомогою серветки, а фільтр дістати та промити під проточною водою.