Байден знову потрапив у расовий скандал через необережні висловлювання

20.07.2024   17:41    54

Під час нещодавнього інтерв’ю президент США Джо Байден опинився в центрі нового скандалу.

Намагаючись згадати ім’я міністра оборони США, він просто назвав його “чорношкірим чоловіком”. Цей випадок викликав обурення в інтернеті, оскільки багато хто вважає такий опис неприйнятним та неповажним, особливо до високопосадовця.

Контроверсійні висловлювання Байдена

Це не перший випадок, коли Байден потрапляє в подібні ситуації. Раніше він зробив неоднозначну заяву чорношкірій студентці, сказавши, що її не зупинила б поліція, якби вона була білою.

Останні новини:  Пакет допомоги для України можуть змінити перед підписом Джо Байдена

Такі коментарі викликали критику за спрощення складної проблеми расової дискримінації в правоохоронній системі США.

Ще один інцидент стався 2007 року, коли Байден назвав Барака Обаму “першим афроамериканцем, який промовистий, розумний і чистий”. Ці слова були сприйняті як образливі та расистські, що змусило Байдена публічно вибачитися.

Реакція суспільства

Ці повторювані випадки викликають занепокоєння щодо чутливості президента до расових питань. Критики стверджують, що такі висловлювання можуть підривати довіру до лідера країни, особливо серед афроамериканської спільноти.

Останні новини:  Європарламент закликав зняти з України обмеження на удари по території РФ

Захисники Байдена, однак, наголошують на його тривалій історії підтримки громадянських прав та роботі з афроамериканськими лідерами. Вони стверджують, що ці випадки є радше результатом необережності у висловлюваннях, ніж відображенням його справжніх поглядів.



pb-news.info