5 цікавих способів використання зелені після збору врожаю з грядки

30.07.2024   13:21    37

Бадилля картоплі та баклажанів може стати цінним для городників. Розповідаємо про цікаві та незвичайні способи їхнього використання у власному господарстві.

У вересні завершиться сезон викопування бульб картоплі та збирання врожаю баклажанів. Проте, не потрібно викидати найцінніші залишки від рослин – бадилля. Розповідаємо, чому так.

Користь бадилля картоплі та баклажанів

Перше, для чого ви можете використовувати бадилля – це приготування компосту. Ви можете вирити невеликі ямки у землі та складати туди бадилля. Вийде чудове добриво, яке допоможе покращити якість ґрунту та зміцнити кореневу систему рослин у майбутньому.

Останні новини:  Очистила теплицю восени, як радять в підручниках

Крім того, ви можете залишити бадилля баклажанів і картоплі просто з корінням зверху на грядках. Восени бадилля буде просто зеленню, але вже до наступної весни розкладеться та стане родючою землею. Якщо воно не перегниє за цілу зиму, то ви зможете скласти залишки бадилля на борти грядок. Це також принесе користь.

Останні новини:  Які плодові дерева та чагарники садити восени: поради від садоводів
Як у господарстві може допомогти бадилля картопля та баклажанів – поради експертів

Після укладання бадилля на грядки потрібно обов’язково полити все з лійки. Добре пролийте землю трав’яними настоями або спеціальними засобами з мікроорганізмами. Після цього потрібно покласти зверху картон або дошки для швидшого перегнивання.

У бадиллі картоплі міститься речовина соланін. Триденний настій рослинності можна використовувати для боротьби з гусеницями та іншими популярними шкідниками на ваших грядках. 3 столові ложки тертого господарського мила допоможуть посилити ефект засобу.

Останні новини:  Коли обрізати смородину перед зимою і як це робити: поради садівникам
Як у господарстві може допомогти бадилля картопля та баклажанів – поради експертів

Також ви можете обкладати пристовбурні кола дерев бадиллям. Це стане ідеальним харчуванням для садових дерев. А ось останній спосіб використання бадилля картоплі та баклажанів допоможе позбутись від неприємних ароматів із дачного туалету. Потрібно подрібнити траву та кинути її в яму.






noviydoctor.com