Відчайдушна черепаха обставила всі підводні човни планети

16.06.2024   00:50    989

Західнотихоокеанська шкіряста черепаха, яка мігрує з місць свого гніздування, пірнула на величезну глибину — 1,3 км, а саме — 1 344 метри. Це сталося на початку 2024 року, про що повідомили природоохоронці, пише LiveScience. Вчені ж побачили це з супутника.

На цій глибині шкіряста черепаха занурилася глибше, ніж чинний рекорд Гіннеса з найглибшого занурення черепах — 1 280 м, встановлений іншим видом рептилій, що найглибше пірнають. Для порівняння, підводні човни ВМС занурювалися на глибину близько 900 м, тоді як найглибше занурення людини з аквалангом становило 332 м.

Останні новини:  Собака з такою пристрастю охороняла будинок, що розбила віконне скло

Черепаха шкірянка на мокрому піску прямує до моря.
Черепаха шкірянка на мокрому піску прямує до моря після гніздування на Соломонових островах.

Дослідники зафіксували це занурення в рамках поки що неопублікованого супутникового дослідження, яке допомагає захистити шкірястих черепах. Ще одна мічена черепаха пропливла через весь Тихий океан. Морський науковець Пітер Волді, який очолює Програму охорони природи на Соломонових островах, описав глибоке занурення і епічну міграцію як «справді вражаючу».

«Здатність проплисти без зупинки весь шлях через Тихий океан чи зануритися на одному диханні на глибину, як підводний човен ВМС, просто вражає. Шкірясті черепахи — неймовірні створіння», — розповів він журналістам.

Ці неймовірні створіння виглядають ось так.
Ці неймовірні створіння виглядають ось так.

Представник Книги рекордів Гіннеса пояснив, що найглибше занурення черепахи буде розглянуто як рекорд, який вони перевірять разом з фахівцями-експертами після відповідної публікації.

«Ми зазвичай чекаємо, поки результати будуть розглянуті і опубліковані в рецензованому журналі, перш ніж розглядати їх», — сказав представник компанії.