Audi A2 перетворили на електромобіль

Сьогодні,   00:21    192
Найдивніший хетчбек Audi A2 святкує цьогоріч своє 25-річчя й марка підготувала для цієї нагоди модернізований примірник.

25 років тому Audi A2 був дивовижною моделлю, коли її почали випускати. Автомобіль мав короткі звиси, високий дах і алюмінієвий кузов. Але п’ятидверний хетч проіснував лише близько п’яти років.  

Відродження моделі 

Audi A2 e-tron

Команда студентів Audi тепер відродила стильний хетч для сучасної епохи, перетворивши його на електромобіль. 

Останні новини:  Експерти дали 3 поради, як правильно доглядати за китайськими авто

Audi не надала подробиць про силовий агрегат A2 E-Tron, оскільки це лише одиничний проект, але можна побачити, що команда внесла кілька зовнішніх змін. 

Audi A2 e-tron

Тепер A2 має освітлені значки, як на моделях E-Tron, що продаються сьогодні, нову передню та задню частини, нову решітку радіатора, оновлені фари та задні ліхтарі, сховані дверні ручки та переміщений номерний знак. 

Останні новини:  Навіщо досвідчені водії восени возять в автомобілі спирт

Чи відбудеться повернення? 

Audi A2 e-tron

A2 надійшов у продаж 25 років тому з невеликим вибором бензинових і дизельних двигунів, але його найвидатнішою особливістю був алюмінієвий кузов — новинка на той час. Однак футуристичного кузова було недостатньо, щоб зацікавити клієнтів, і Audi насилу продавала модель. 




Виробництво тривало до 2005 модельного року, коли автовиробник припинив виробництво моделі. Назва A2 залишалась незайнятою, поки Audi не відродила її на Франкфуртському автосалоні 2011 року, продемонструвавши компактний та привабливий електричний концепт. Але у виробництво він так і не потрапив. 

Останні новини:  Коли потрібно проходити обов’язковий технічний контроль авто

Audi A2 e-tron

У 2010 році Audi випустила суперкомпактний Audi A1, який став нижче A3 у модельному ряду та залишив трохи місця для A2. Якщо він коли-небудь повернеться у виробництво, можливо, новий A2 виглядатиме так само, як цей. 


motorcar.com.ua