В Америці успішно випробуваний вогнем новий гіперзвуковий двигун Draper: він має характеристики твердопаливного двигуна

05.06.2024   11:29    52

Фінансує розробку двигуна дослідницька лабораторія ВПС США (AFRL)

Draper має характеристики твердопаливного двигуна, але більшу продуктивність та маневреність, ніж рідинний двигун. Ці якості дозволяють йому мати гіперзвукові показники. В якості палива для даного двигуна використовують гас і водень.

Твердопаливні ракетні двигуни традиційно приводили в дію транспортні засоби, що використовуються для випробувань систем протиракетної оборони, але вони не можуть змінювати тягу в режимі реального часу, щоб активно придушувати та реагувати на зміну умов. Оскільки надзвукова зброя стає дедалі складнішою та нестабільною, рідинні ракетні двигуни забезпечують активне керування дросельною заслінкою та діапазоном дросельної заслінки, надаючи їм маневреність та гнучкість, необхідні для роботи.

Останні новини:  Hanwha створює нову гаубицю Aerospace 8x8: конкурент RCH 155 і Caesar вперше матиме дальність пострілу більше 70 км

Розробка двигуна Draper включала широкі дослідження та співпрацю з експертами, щоб забезпечити його відповідність найвищим стандартам ефективності та надійності. Оскільки дослідження космосу та комерційні запуски супутників розширюються, такі двигуни, як Draper, необхідні для підтримки широкого спектру місій, від розгортання невеликих супутників до великих міжпланетних підприємств.


wheel-news.com

Останні новини:  Hanwha створює нову гаубицю Aerospace 8x8: конкурент RCH 155 і Caesar вперше матиме дальність пострілу більше 70 км