Уряд ФРН озвучив позицію щодо виплат біженцям з України

18.06.2024   07:12    350

Відкриття української школи у німецькому місті Бонн в квітні 2024 року

Наразі громадяни України, які в’їхали до ФРН після початку повномасштабного вторгнення РФ, отримують Bürgergeld, що є фактично допомогою по безробіттю, яку отримують і самі німці.

Уряд ФРН озвучив позицію щодо виплат біженцям з України

Фото: Getty Images

Німеччина не планує зменшувати виплати українцям, які покинули країну після нападу Росії. Таку заяву зробив речник уряду ФРН Штеффен Гебештрайт, повідомив Укрінформ у понеділок, 17 червня.

Останні новини:  ЄС розширив на 61 компанію санкції за підтримку російської агресії проти України

«Ми не плануємо змін», – сказав він на прохання прокоментувати вимоги деяких політичних сил зменшити матеріальну допомогу.

Гебештрайт пояснив, що метою – є швидка інтеграція українців і можливість для них працювати.

«Ми хочемо залучити цих людей до роботи», – додав він і підтвердив, що останнім часом точиться дискусія навколо цього питання.

Так, опозиційний блок ХДС/ХСС наполягає на скасуванні громадянських пільг українцям призовного віку. А Вільна демократична партія, яка входять у трипартійну коаліцію (і один з лідерів яких очолює Мінфін) хотіла би, щоби принаймні новоприбулим виплачувалися лише пільги для шукачів притулку. Наразі громадяни України, які в’їхали після початку повномасштабного вторгнення, отримують Bürgergeld, що є фактично допомогою по безробіттю, яку отримують і самі німці.

Останні новини:  Данія першою в Європі ввела податки на викиди сільського господарства


korrespondent.net