Що сталось з ялтинським готелем української співачки Софії Ротару

21.06.2024   06:30    358

Нові подробиці: що з ялтинським маєтком на узбережжі південного Криму, який належить українській співачці Софії Ротару. Що сталося з віллою за 10 років?

Українська народна артистка 76-річна Софія Ротару, яка родом з Молдови, все життя провела в Україні. Позиція співачки щодо війни чітка та зрозуміла – жінка проти всього та росія для неї ворог. Проте після 2014 року вона мала виступи у наших сусідів. На початку повномасштабного вторгнення – залишалась в Україні та у своєму блозі регулярно писала пости в знак підтримки.

Останні новини:  Меган Маркл була розлюченана, дізнавшись, що Вікторія Бекхем багатша за неї

А потім співачка зникла з соцмереж та вже певний час не з’являється на публіці. Ходили чутки, що Ротару все ж таки покинула країну та виїхала закордон, але її сестра Ауріка у своєму інтерв’ю відповіла на ці питання: вона нікуди не виїжджала, вона в Україні:

“Соня під Києвом – у своєму будинку. Син Руслан – із нею”.

Співачка у 1996 році придбала в Криму триповерховий особняк 19 ст. на аукціоні – у самісінькому серці півострова – в Ялті, на центральній набережній. Дім має назву “Вілла Софія”. За 10 останніх років співачка жодного разу не з’явилась у Ялті. Проте, не одразу після подій 2014-го було покладено око на цей особняк. Вже після 2022 року, коли співачка показала свою позицію та підтримала Україну. “Місцева влада” пропонувала позбавити Ротару звання Почесного громадянина Ялти.

Останні новини:  Марта Костюк топлес та Дар’я Білодід у боді попозували для Vogue
Софія Ротару розповіла, що сталось з її ялтинським готелем

Перші спроби забрати маєток були вже якраз після 2022 року, росіяни хотіли в ньому створити РАЦС, але не вийшло. Як вони зазначають, потрібно помститись артистці за її позицію.

Тепер сусіди хочуть “націоналізувати”, як вони це називають, дім, під свою власність. У кінці минулого року розповзлись перші чутки, що вони хочуть перетворити “Віллу Софія” у санаторій. Про це повідомила громадська організація “Ветерани росії”. Вони вже подали документи до генпрокуратури щодо вилучення майна і тепер бажають перетворити особняк на шпиталь.




Співачка та її сім’я, поки що цю ситуацію ніяк не коментує.

Останні новини:  Андрій Хливнюк поділився новим відео з фронту


odnaminyta.com