Нова самохідна гаубиця CAESAR Mk2: ще більше підвищення мобільності та ефективності роботи

20.06.2024   00:30    17

CAESAR Mk2 зберіг той самий ствол і казенну частину, що й його попередник, але включає новий блок навігації та радар дульної швидкості, а також посилений захист кабіни та шин. Він має удвічі потужніший двигун, ніж Mk1, що дозволяє швидше розгортати та перерозгортати САУ. Ці вдосконалення спрямовані на підвищення його мобільності та ефективності роботи.

CAESAR 6×6 продемонстрував можливості далекобійної артилерії, випустивши понад 18 000 снарядів в Іраку, де 90% снарядів потрапляли точно в ціль, за температури до 47°C. Його застосування в нашій країні з 2022 року показала високу живучість і боєздатність, що пояснюється можливостями швидкої подачі боєприпасів, а також здатністю вести вогонь прямо з землі. Конструкція системи підкреслює надійність і простоту обслуговування.

Останні новини:  Революція технологій: як дрони-дракони змінюють поле бою в Україні

Зазвичай CAESAR 6x6 встановлюється на шасі військової вантажівки Renault Sherpa 10 і може бути адаптований до інших шасі відповідно до вимог замовника. (Джерело зображення: Army Recognition)

CAESAR Mk1, який зараз розгортається в Україні, досяг успіху, що призвело до збільшення замовлень. Понад 600 одиниць CAESAR, включаючи версії Mk1 і Mk2, зараз знаходяться в експлуатації або на замовленні в дев’яти країнах. Клуб користувачів CAESAR, заснований у 2023 році, підтримує зростаючу базу користувачів. Французька артилерія використовувала CAESAR в операціях в Афганістані, Малі та Іраку.

Останні новини:  SpaceX запустила понад 40 супутників Starlink за кілька годин

CAESAR Mk2 має мінімальну дальність стрільби 4,5 і максимальну 40 кілометрів зі стандартними боєприпасами, розширюючись на понад 46 кілометрів зі снарядами Excalibur і до 55 кілометрів зі снарядами VLAP. Він має посилений балістичний і протимінний захист, скорострільність шість пострілів на хвилину та може працювати з номінальним екіпажем із п’яти осіб, який мінімально може складатися з трьох осіб. Система, що оснащена двигуном потужністю 460 кінських сил, має бойову масу 26,7 тонн і несе 18 бортових боєкомплектів.

Останні новини:  Революція технологій: як дрони-дракони змінюють поле бою в Україні


wheel-news.com