Диво у Києві: приблудний папуга два тижні прилітав до зоопарку, щоб потрапити у клітку

27.06.2024   05:00    1905

Співробітники розповіли про дивні намагання птаха оселитися з родичами.

У Київському зоопарку сталася незвична подія, до закладу два тижні прилітав зелений папуга-монах, який є звичним для південних територій, а для вулиць Києва – екзотикою.

Птах з’являвся кожного ранку біля вольєру, де мешкають його родичі, але одразу втікав, коли помічав співробітників зоопарку.

Екзотична приблуда

Варто зазначити, що папуга-монах в столиці – це дуже рідкісний випадок, бо такі птахи не приживаються у наших природніх умовах. А тут пташка регулярно навідувалася до зоопарку, прилітаючи сюди, можливо, з парку КПІ.

«Два тижні тому наші співробітники помітили, що до вольєру де мешкають папуги-монахи, прилітає папуга саме цієї породи. Пташка сиділа біля клітки і намагалася через решітку спілкуватися з «родичами» або просто їх з цікавістю розглядала. Вуличний монах прилітав до вольєру практичного кожного ранку, але втікав, коли до вольєру підходили люди», — розповідає ТСН.ua Кирило Трантін, директор Київського зоопарку.

Так стало зрозуміло, що десь у сусідньому парку живе у дикій природі папуга-монах, і він прилітає до своїх родичів, які вже давно мешкають у зоопарку. До речі, у цьому вольєрі живуть понад десяток папуг-монахів і у них вже є малеча.

Останні новини:  Після зустрічі з гігантським «побратимом» панда стала зіркою Мережі

Добровільно «здався»

«Цікаво, що приблудний папуга намагався потрапити до вольєру своїх родичів. Перший тиждень він ховався від людей на ялинці поруч, і наші співробітники не могли його упіймати. На другий тиждень, він намагався потрапити до вольєру і вже не тікав від людей. А у понеділок він «здався» – дозволив, щоб наші працівники взяли його до рук», — розповідає директор зоопарку.

Останні новини:  Конфуз у прямому ефірі: від ведучих телемарафону «втік» стіл (ВІДЕО)

Зараз папуга-приблуда перебуватиме на двотижневому карантині. Його оглянуть ветеринари зоопарку і після проходження карантину запустять до вольєру, де мешкають інші папуги-монахи.

«Сам по собі випадок унікальний тим, що папуги-монахи вже мешкають у нашому регіоні. А цей явно акліматизувався. До речі, попередньо це самочка, її вік нам не відомий, але їй може бути як 2, так і 20 років. Ці птахи досить довго живуть», — розповідає Кирило Трнатін.




Звідки у Києві взявся папуга-монах, який живе у дикій природі – поки незрозуміло. Можливо пташку хтось випустив з клітки, коли почалася війна. Але до зоопарку ніхто з приватних зоопарків або власників не звертався щодо зникнення пташки.

Останні новини:  Це потрібно бачити — незграбний котик вирішив застрибнути у коробку

Де можна побачити зелених папуг

До речі, самку, яка прибилася до зоопарку могли зацікавити пташенята, які живуть у вольєрі і вона вирішила, що досить вести дике життя, а у компанії одноплемінників їй буде краще та затишніше. Бо ж цей різновид папуг живе великими та галасливими колоніями.

Зараз вольєр з папугами-монахами експонується біля центрального входу до зоопарку. Його можуть одразу помітити відвідувачі зайшовши на територію.

Загалом у Київському зоопарку мешкає дві групи папуг-монахів до 20 особин. Це галасливі, веселі птахи, які можуть наслідувати людську мову.