Австралієць розбагатів на 66 тисяч доларів, риючись у смітниках

27.06.2024   14:20    241

Австралієць Леонардо Урбано, що риється у сміттєвих баках, заробив минулого року близько $66 тисяч. Чоловік знаходить цінні речі, які інші викидають, та продає їх на таких платформах, як Facebook Marketplace. Серед його знахідок — прикраси, побутова техніка, меблі, брендовий одяг та аксесуари.

Щоранку після сніданку Леонардо сідає на велосипед та прочісує вулиці Сіднея у пошуках скарбів у сміттєвих баках. За його словами, у горах сміття можна знайти неймовірні речі: «У величезних горах сміття попадаються неймовірні речі — прикраси, дизайнерський одяг й навіть готівка», — каже 30-річний чоловік.

Останні новини:  Це потрібно бачити — незграбний котик вирішив застрибнути у коробку

Міська рада Сіднея двічі на рік пропонує мешканцям безкоштовні послуги з вивезення великогабаритного сміття. Саме тоді Леонардо знаходить техніку та меблі, які зазвичай в непоганому стані: комп’ютери, порохотяги, телевізори, холодильники, шафи та дивани.

Леонардо пояснює, що домогосподарства з більшою купівельною спроможністю часто викидають старі гаджети, щоб звільнити місце для новіших моделей, навіть якщо вони все ще працюють: «Коли вони хочуть новий гаджет, то купують його, а старий викидають лише тому, що батарея може бути вже не такою хорошою. Знахідки зазвичай потребують лише невеликого чищення та незначного ремонту», — розповідає він.




Урбано приносить знахідки додому, сортує їх, залишає деякі речі для себе або дарує друзям, а решту продає на Facebook Marketplace. Через обмежений простір у квартирі він намагається продати речі протягом одного-двох тижнів. Якщо знайти покупця не вдається, він віддає їх безкоштовно, аби звільнити місце для нових знахідок.

Речі, знайдені на смітнику

 

«Мої друзі шоковані тим, як багато хорошого одягу опиняється на смітнику», — зізнається Леонардо. Деколи люди забувають у кишенях навіть пачки готівки. Серед його найцікавіших знахідок за минулий рік:

  • 50+ телевізорів;
  • 30 холодильників;
  • 20+ пральних машин;
  • 50 комп’ютерів/ноутбуків;
  • 15 диванів;
  • 50 порохотягів;
  • 150+ горщиків та рослин;
  • 100+ світильників та декоративних картин;
  • $849 готівкою.

Леонардо Урбано показує, що у смітті можна знайти справжні скарби. Його історія – це не лише про заробіток, але й про усвідомлення того, скільки цінних речей ми викидаємо щодня.