Захід не засвоїв урок російського вторгнення в Україну та має бути жорсткішим, – Камерон

09.05.2024   21:31    238

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Камерон попередить про те, що західні країни не засвоїли урок російського вторгнення в Україну. Дипломат буде закликати Захід стати жорсткішим та наполегливішим й усвідомити, що він втягнутий до битви воль, де “ми всі повинні довести, що наші супротивники помиляються – Британія, наші союзники і партнери в усьому світі”, пише The Guardian.


Такі слова він має оголосити під час своєї першої програмної промови на посаді міністра закордонних справ за межами парламенту та після шести місяців на цій посаді. Також Камерон наголошуватиме, що недостатня кількість союзників прийняла виклик більш жорстокого світу, а саме в такі способи як, збільшення витрат на оборону, протистояння іранським маріонетковим силам або відстоювання права жінок в ісламському світі.

“Ми повинні бути жорсткішими у жорсткішому світі. Якщо незаконне вторгнення Путіна нас чогось і навчило, так це того, що коли ми робимо занадто мало і занадто пізно, це лише підстьобує агресора. На цій роботі я бачу занадто багато прикладів того, що цей урок не був засвоєний”, – скаже міністр.

Крім того, Камерон буде закликати всіх членів НАТО дотримуватися плану витрачати 2% ВВП на оборону до липневого саміту альянсу у Вашингтоні. Він зазначить, що деякі країни Європи все ще “не бажають інвестувати, навіть коли на нашому континенті йде війна”.





Також міністр запевнить, що Велика Британія може послабити російський вплив у Центральній Азії та додасть, що є можливим зміцнити двосторонні відносини з країнами, які “вбачають у деструктивній, реакційній політиці наших супротивників загрозу своїй безпеці і процвітанню”.

Останні новини:  Університет Вермонта присвоїв коту ступінь "доктора"

Девід Камерон про війну в Україні: останні новини

Як писав , міністр закордонних справ Великої Британії раніше заявив, що його країна вже не може мати нормальні дипломатичні стосунки з нинішнім президентом Росії Володимиром Путіним. Він наголосив, що причиною цього стало вторгнення РФ в Україну.

“Коли я став прем’єр-міністром (2010 рік – ), у нас були складні стосунки з Росією, і я подумав, що було б правильно спробувати і побачити, чи зможемо ми побудувати більш міцні стосунки, але зрештою вони зламалися через те, що Росія зробила в Сирії, через те, що Путін зробив в Україні ще в 2014 році. На той час, коли я залишив посаду, відносини з Росією були в досить поганій ситуації, але через те, що зробив Путін, відтоді він, очевидно, поводився ще гірше”, – розповів Камерон.

Останні новини:  Німеччина і Франція розчаровані розвитком подій у Грузії

Також відомо, що Президент України Володимир Зеленський зустрівся з міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Камероном. Зокрема український лідер відповів главі МЗС, що потрібно нашій державі.

За його словами, важливо, щоб озброєння, передбачене пакетом підтримки, про який оголосили минулого тижня, надійшло якомога швидше. Зокрема йдеться про бронетехніку, боєприпаси та ракети різних типів.


uapress.kyiv.ua

Останні новини:  Трамп вимагає аби Байден пройшов тест на наркотики - ЗМІ