Як їсти волоські горіхи правильно, щоб отримати від них максимум користі

06.05.2024   23:31    652

На що здатні ці горіхи.

Горіхи не такі прості, як здається. Щоб отримати максимальну користь, їх потрібно вміти вибирати, обробляти та їсти. Про тонкощі поводження з горіхами розповімо сьогодні, інформує Ukr.Media.


Як вибирати?

Шкаралупа у хорошого горіха чиста, без плям і тріщин, видає дзвінкий звук при постукуванні. Сам горіх має бути важким і цілісним, не шарудіти при струшуванні.

При виборі вже очищених горіхів слід орієнтуватися на колір ядер — віддавати перевагу жовто-коричневим. Темний відтінок свідчить про недосушеність або початок пліснявіння.

Останні новини:  Названі кращі перекуси для зниження цукру в крові

Чи потрібно мити горіхи?

Горіхи в шкаралупі перед вживанням рекомендується промити. Горіхи очищені потрібно мити обов’язково. Пил, бруд, бактерії — на них може бути все, що завгодно.



Найефективнішим методом очищення є замочування, коли горіхи заливають гарячою водою і залишають на 3-8 годин. Після цього вони довго не зберігаються, тому їсти потрібно одразу.

Коли краще їсти горіхи?

Найкращий час для горіхів — ранок. Так усі корисні речовини, що містяться в них, будуть повністю засвоєні. На ніч горіхи їсти небажано, оскільки вони довго перетравлюються і дуже калорійні.

Останні новини:  Фахівці назвали 4 хвороби, які не існують насправді

Чи можна запивати?



Для розщеплення рослинного білка в складі горіхів потрібна вода, тому їх можна і потрібно запивати. Бажано, щоб вода була натуральною і мала природну мінералізацію. Вона легше засвоюється, прискорює обмін речовин і чинить загальнозміцнювальну дію.

Чи можна їсти натщесерце?

Волоські горіхи — груба їжа. Погано пережовані горіхи можуть травмувати стінки порожнього шлунка, тому їх краще поєднувати з м’якою їжею, що обволікає.

У разі проблем ШКТ горіхи натщесерце заборонені категорично.

Останні новини:  Що буде, якщо харчуватися один раз на день — відповіли експерти

Користь волоських горіхів

Волоські горіхи багаті на білок, залізо, йод, цинк, вітаміни тощо. Попереджають розвиток анемії, простатиту, покращують роботу імунної та ендокринної систем, щитоподібної залози, статевих залоз, серця і судин.

Так само волоські горіхи:

  • покращують якість шкіри;
  • відновлюють сили;
  • знижують рівень стресу;
  • стимулюють роботу мозку;
  • прискорюють обмін речовин;
  • покращують потенцію;
  • допомагають схуднути.

Як часто можна їсти горіхи?

Волоські горіхи можна і потрібно їсти щодня. Рекомендована норма для дорослих — 10-13 шт. на день.


news-xl.net