В Україні помітили канадський панцерник з нетиповим захистом від безпілотників

02.05.2024   16:47    1605

В Україні помітили бронемашину «Сенатор» канадського виробництва, оснащену унікальною системою захисту від безпілотників, відомою як «клітка».

Подробиці

Ця металева конструкція, схожа на сітку, має на меті захистити броньовану машину від зростаючої загрози, яку становлять безпілотники-смертники, яких стає все більше на полі бою в Україні.


Захисний екран, здається, є доповненням післяпродажного обслуговування, що свідчить про те, що він не є стандартною функцією, наданою виробником автомобіля. Однак Roshel, канадський виробник бронетехніки, відповідальний за виробництво Senator, також окремо пропонує комплект для додаткового захисту від безпілотників FPV.

Останні новини:  Mitsubishi L200 отримав прокачаний екстер’єр

Знакова передача українським військовим 1000-ої бронемашини Senator компанією Рошель у грудні 2023 року підкреслює важливість цих машин в оборонній стратегії України. Будучи широко розгорнутим у деяких із найскладніших зон бойових дій, зокрема на сході та півдні України, Senator заслужив похвалу за свою ефективність і довів свою неоціненну роль у критичних театрах військового конфлікту.



Війна в Україні стала першим бойовим розгортанням «Сенатора», підтвердивши його можливості у складних оперативних умовах. Конструкція захисного екрану, хоч і здається спрощеною, узгоджується з типом додаткової верхньої броні, яка використовується для протидії безпілотникам. Цей захід вперше застосували російські війська під час повномасштабного вторгнення в 2022 році. Відтоді така броня стала стандартною для багатьох танків та іншої броньованої техніки, яка в основному служить для захисту від FPV та інших типів озброєних комерційних безпілотників.



Різноманітність конструкцій броньованих екранів тепер можна спостерігати на різних типах транспортних засобів, багато з яких є місцевими імпровізованими польовими модифікаціями, що відображають розвиток тактики та технологій сучасної війни.

Останні новини:  Skoda готує новий недорогий кросовер за $8000


wheel-news.com