Україна має приймати власні рішення щодо захисту – Ентоні Блінкен

23.05.2024   13:38    20

Держсекретар США заявив, що країна не схвалює ударів по американською зброєю по рф, відтак Україні доведеться ухвалювати власні рішення щодо захисту. Керівник комітету з закордонних справ наголосив на необхідності змінити політику обмежень для України.

Деталі

Під час виступу перед комітетом Палати представників з закордонних справ держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Сполучені Штати не схвалювали ударів американською зброєю по території рф, але Україні доведеться ухвалювати свої власні рішення.

Останні новини:  Одна з бригад ЗСУ отримала БМП-2 з бойовим модулем "Парус"

У свою чергу керівник комітету з закордонних справ Майкл Маккол висловив обурення тим, що російські війська встановлюють артилерію та ракетні системи біля кордону з Україною і використовують їх для атак на українські міста. Він також зазначив, що обмеження у використанні певних видів зброї для України, накладені адміністрацією, перешкоджають їй в ефективному захисті.

Проте держсекретар Блінкен підкреслив, що США працює над забезпеченням України необхідними ресурсами.

Останні новини:  Коли в Україні стане спекотніше: названо точні дати

Урешті-решт, Маккол нагадав, що Конгрес США схвалив виділення військової допомоги для України без обмежень на її використання, і закликав адміністрацію переглянути свою політику.


ua-vestnik.com