“Стримує страх”: прем’єр Естонії назвала причину недостатньої підтримки України Заходом

19.05.2024   15:51    19

Підтримувати Україну в достатньому обсязі вільному світу заважає страх. Про це у суботу, 18 травня, в ході конференції щодо допомоги Києву заявила прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас, повідомляє ERR.

“Нас у підтримці України стримує страх. Країни мають різні страхи, будь то ядерний страх, страх ескалації, страх міграції. Ми не повинні потрапити в пастку страху, бо це саме те, чого хоче Путін. Він хоче, щоб ми боялися і не підтримували Україну через страх”, – сказала Каллас.

При цьому вона підкреслила, що “ми діятимемо рішуче і не дозволимо нашим супротивникам диктувати наше майбутнє” і “повинні підтримувати Україну стільки, скільки потрібно”.

“Це означає, що ми маємо допомогти Україні відтіснити Росію до її кордонів. Ми повинні продовжувати застосовувати санкції доти, доки територіальну цілісність України не буде відновлено. Агресор має компенсувати завдані збитки, а винні, включаючи російське керівництво, мають бути притягнуті до відповідальності. Кінець сірих зон – це той світ, який потрібен Європі – це означає, що Україна має стати членом і ЄС, і НАТО”, – заявила Каллас.

Допомога Заходу Україні – останні новини

Днями глава Міноборони Великої Британії Грант Шаппс висловився з приводу допомоги Києву. За його словами, Велика Британія не відмовиться від підтримки України.

Як сказав Шаппс, “ми надаємо як військову допомогу, так і моральну ясність, що для автократа завжди неприйнятно нападати на сусідню демократичну країну”.

Останні новини:  Шольц розповів про втрати росіян на фронті


uapress.kyiv.ua