Швеція виділила Україні 28 млн євро

10.05.2024   06:36    217
Швеція виділила Україні 28 млн євро

Фото: Shutterstock

Уряд Швеції виділив кошти для України

18 млн євро буде передано трьом коаліціям у рамках Контактної групи з питань оборони України, а 10 млн євро – до Фонду НАТО для України.

Уряд Швеції виділив 28 млн євро на підтримку обороноздатності України. Про це повідомляє пресслужба уряду.


Зазначається, що 18 млн євро буде передано трьом коаліціям у рамках Контактної групи з питань оборони України, а 10 млн євро – до Фонду НАТО для України.

Останні новини:  Влада Ірану не знає, як повідомити народу про загибель президента Раїсі

За словами міністраоборони Швеції Поля Йонсон, шведська підтримка буде поступово переходити до закупівлі нового обладнання у промисловості для передачі Україні.

Завдяки цим платежам до фондів ми зможемо зміцнити оборону України в плані безпілотників, розмінування та посилення можливостей українських ВМС”, – зазначив він.



Швеція виділяє 5 мільйонів євро на користь коаліції з розмінування, які будуть спрямовані на спільні закупівлі обладнання та навчання українського персоналу.

Останні новини:  Стан Фіцо важкий, але стабільний: у Словаччині повідомили нові деталі про наслідки замаху

Три мільйони євро виділяють на коаліцію морської безпеки, яка підвищує потенціал України в галузі безпечних морських перевезень у Чорному морі, а також розширює можливості українських ВМС у галузі морського спостереження, амфібійних боїв, контролю над морем і протидії російським військовим кораблям.



А 10 мільйонів буде передано коаліції безпілотників. За підтримки Коаліції безпілотників можливості України в галузі безпілотників будуть розширені за рахунок навчання більшої кількості українських солдатів. Це також допоможе Україні в закупівлі безпілотників.

Останні новини:  “Стримує страх”: прем’єр Естонії назвала причину недостатньої підтримки України Заходом


korrespondent.net