Samsung поліпшить автономність смартфонів за допомогою штучного інтелекту

06.05.2024   21:34    354

Час роботи гаджетів від батареї збільшиться, при цьому продуктивність пристроїв ніяк не постраждає.


Допоможуть у цьому фірмові ШІ-технології Samsung Galaxy AI. Компанія бажає знизити витрати на виробництво нового флагмана Galaxy S25 Ultra, зберігши колишню ємність акумулятора 5000 мАг з підтримкою 45-ватної швидкої зарядки. Спочатку в планах компанії все ж було збільшення ємності АКБ з підвищенням потужності зарядки до 65 Вт. Однак ці нововведення Samsung, мабуть, притримає до 2026 року, до виходу Galaxy S26 Ultra.

Останні новини:  Першу у світі водневу яхту спустили на воду: її довжина понад 100 м

Тому збільшити автономність флагманів, що готуються, компанія має намір за допомогою нового ШІ-інструменту Battery AI, повідомляє інформатор соцмережі X під ніком PandaFlash. За його словами, функція дасть змогу збільшити час життя смартфонів від одного заряду мінімум на 5-10%. При цьому утиліта не буде урізати потужності пристроїв, домагаючись збільшення автономності шляхом грамотного закриття ресурсомістких додатків, що працюють у фоні.



При цьому немає жодної інформації, чи впровадить Samsung Battery AI в поточні і торішні флагмани або зробить розробку ексклюзивом 25-ї лінійки. Навіть якщо Battery AI стане фішкою нової прошивки One UI 7, не факт, що вона буде доступна всім топовим пристроям S-серії. Компанія може обмежити до неї доступ так само, як обмежила поширення Galaxy AI лише серед пристроїв Galaxy S24.




cikavosti.com

Останні новини:  Першу у світі водневу яхту спустили на воду: її довжина понад 100 м