Садівники розповіли, як правильно обрізати герань для пишного цвітіння

09.05.2024   22:20    546

Якщо ви хочете бачити герань пишною, то зараз саме час задуматися про обрізання рослини. Так приємно дивитися на акуратний пухнастий кущик, оздоблений яскравими квіточками.


Весняне обрізання герані – максимально вигідний внесок у майбутнє.

Навіщо обрізати пеларгонію?

Герань, квітка  з південних земель, винятково сонцелюбна. Зима для рослин – справжнє випробування. Через нестачу сонця герань витягується і лисіє. Ви, мабуть, помічали неприємне перетворення на своїх підвіконнях.

Без обрізки ситуація не виправиться. Нові пагони з молодими листочками обов’язково зростуть знову. Виростають вони на верхівках: рослини вже так влаштовані, гормони зростання сконцентровані у верхніх поверхах. Вихід один: зробити перезавантаження для рослини, обрізавши її навесні під пеньок.



За зиму квіти на підвіконні витягується через слабке освітлення. Всім подобаються акуратні, пишні кущики. Отримати їх з рослини, що витягнулася, можна тільки обрізанням. Беремо ножиці. Обрізаємо все під чисту та ставимо рослину під лампу. Тому що в грудні-січні на вікні сонця дуже мало, щоб пеларгонія почала справно пушитися. Герані, щоб рости пишною, потрібне лише світло.

Останні новини:  4 основні правила користування кухонною витяжкою

Основні моменти в обрізанні пеларгонії

Все-таки обрізка відсуває цвітіння. Не варто скупитися: пишний – не означає із зайвою густотою. Завжди залишаємо лише 4 основні пагони, з яких підуть бічні гілочки.

Садівники розповіли, як правильно обрізати герань для пишного цвітіння

Як обрізати пеларгонію?

Оглядаємо верху куща, проходимо одразу до основи. Починаємо рахувати вузли. Вузол – місце, звідки росте лист герані. Їх на стовбурі багато. І кожен вузол – це потенційна спляча брунька. З якої може вирости молодий пагінець. Обрізка пеларгонії “під пеньок” припускає, що вся верхнє витягнена виявиться зрізаним. Внизу, на кожному зі стволів залишаємо по 4 вузла. Одразу виглядатиме не зовсім оптимістично, але скоро все виправиться.



Після обрізки:

  • Найголовніше – не заливати! Втративши листя, рослина майже не випаровує вологу.
  • Поставити на світле місце. Інакше нові пагони знову будуть витягуватись.
  • Підгодовуємо добривами, де більше азоту.
Останні новини:  Чотири знаки Зодіаку, для яких літо розпочнеться з подарунків


noviydoctor.com