Популярна помилка, яка постарить ваше обличчя

02.05.2024   19:40    215


Зморшки на обличчі – це природний прояв процесу старіння, проте багато хто прагне уповільнити його прояв. Для цього насамперед важливо звернути увагу на свій спосіб життя. Про це повідомляє Express Health.


Часто люди намагаються приховати ознаки старіння, наприклад, забарвлюючи волосся, коли воно починає сивіти, і використовуючи креми проти зморшки. Однак необхідно звернути увагу на інші фактори, які можуть прискорити процес старіння.

Останні новини:  Прості лайфхаки з ліхтариком на телефоні

Косметичний хірург Деніел Барретт підкреслює, що стрес є одним з основних факторів, що сильно впливають на процес старіння. Він може позначитися на стані кишківника, шкіри, обміні речовин, мозку та імунній системі.

Тривалий стрес може серйозно впливати на організм, причому шкіра може постраждати однією з перших. Це пов’язано з нестачею необхідних поживних речовин для шкіри, що уповільнює зростання нових клітин.



Боротьба зі стресом може бути складним завданням, проте важливо звернути увагу на шкідливі звички, які можуть допомогти впоратися зі стресом, наприклад куріння чи вживання алкоголю.

Останні новини:  Чому жовтіє листя на аґрусі й плоди осипаються недозрілими

Натомість варто спробувати визначити причину стресу і спробувати її усунути. Існують також інші здорові способи впоратися зі стресом, такі як активність, контроль ситуації, спілкування, надання часу собі, допомога іншим, позитивний настрій та прийняття незмінних обставин.

Крім того, для уповільнення процесу старіння корисно стежити за сном, займатися спортом, відмовитися від куріння та використовувати сонцезахисний крем. Зменшення споживання цукру також може мати сприятливий вплив на всі системи організму.




clutch.net.ua

Останні новини:  Чому ваш кіт черпає воду лапою, щоб попити