Китайський робот зі ШІ вражає швидкістю і точністю рухів (відео)

01.05.2024   11:41    324

Китайська компанія Astribot представила нового робота-гуманоїда S1, який рухається зі швидкістю до 10 м/с і може піднімати вантажі вагою до 10 кг. Його швидкості достатньо, щоб висмикнути скатертину з-під стопки келихів, не впустивши їх.


У представленому відеоролику він відкриває і розливає вино, чистить огірок, перевертає сендвіч на сковороді і навіть пише каліграфічним шрифтом. Компанія Astribot була заснована 2022 року як підрозділ Stardust Intelligence і планує випустити S1 на ринок уже цього року.

Сфера роботів-гуманоїдів, керованих штучним інтелектом, стрімко розвивається. Норвезька компанія 1X, що співпрацює з OpenAI, навчила своїх роботів розбирати сумку з продуктами і орудувати м’якими об’єктами, наприклад, тканиною. Робот Figure вже розуміє команди природною мовою. Boston Dynamics підняла планку завдяки неймовірній спритності свого нового робота Atlas, а китайська компанія UBTech справила враження роботом, що розмовляє, Walker S.



Тепер на арені з’явився новий гравець. Маловідома шеньчженська філія корпорації Stardust Intelligence Astribot опублікувала відео, що демонструє здібності ШІ-бота під назвою S1.

Останні новини:  Запальний снаряд: бійці 3 ОШБр підпалили посадку з росіянами на Харківщині (відео)

За словами Astribot, їхній гуманоїдний робот здатний виконувати рухи зі швидкістю до 10 метрів на секунду і піднімати вантажі вагою до 10 кг кожною рукою. Згідно з інформацією на сайті компанії, середній чоловік значно поступається роботу S1 за цими та іншими параметрами. Як видно з ролика, цієї швидкості достатньо, щоб висмикнути скатертину з-під стопки келихів, не впустивши їх.



Однак цей робот не тільки швидкий, а й неймовірно точний. Відео демонструє, як він виконує різноманітні завдання: відкриває та розливає вино, акуратно чистить огірок, перевертає сендвіч на сковорідці, пилососить і навіть пише каліграфічним шрифтом. Здатність робота точно імітувати людські рухи говорить про його високий потенціал до навчання.

Останні новини:  Росія почала навчання з ядерною зброєю (ВІДЕО)

Водночас відео породжує низку запитань. Наприклад, чи має S1 нижню частину тіла. Усі гуманоїдні роботи мають якийсь спосіб пересування, але S1, схоже, є стаціонарним роботом. Також невідомо, чи буде S1 в кінцевому підсумку запущено у виробництво.

Поки що з сайту Astribot можна почерпнути таку інформацію: компанія була заснована 2022 року в Шеньчжені, розробка робота зайняла близько року, і очікується, що він з’явиться в продажу вже цього року. Сайт також повідомляє, що материнську компанію Stardust Intelligence заснував Лай Цзе, який раніше працював у Лабораторії робототехніки Tencent, Baidu і Гонконгському політехнічному університеті.

Останні новини:  Не "Арсенальна": де розташована нова найглибша станція метро у світі (відео)

Сайт компанії Astribot також повідомляє: “Назва Astribot походить від стародавнього латинського прислів’я “Per aspera ad astra”, що означає “Через терни до зірок”. Це відображає довгостроковий план компанії і тверду прихильність розробці та популяризації технологій роботів зі штучним інтелектом”.


cikavosti.com