Електромобілі Polestar заряджатимуться за 10 хвилин

07.05.2024   18:45    621

Шведський виробник електромобілів Polestar анонсував проєкт Extreme Fast Charging (XFC), в рамках якого вже побудовано прототип Polestar 5, який можна зарядити з 10 до 80% всього за 10 хвилин.

Ця перша у світі 10-хвилинна супершвидка зарядка з 10 до 80 відсотків з використанням кремнієвих батарей у транспортному засобі, а не окремих акумуляторів у лабораторних умовах. Спеціально розроблений блок ємністю 77 кВт-год, який може бути збільшений щонайменше до 100 кВт-год, поповнює запас ходу електромобіля середнього розміру на 320 кілометрів за 10 хвилин.

Останні новини:  Honda інвестує $65 мільярдів у розвиток технологій електромобілів

Революційна технологія XFC використовує елементи з перевагою кремнію з щільністю енергії на рівні сучасних елементів NMC і не потребує спеціальних систем охолодження в автомобілі. У сучасних комерційних акумуляторах для електромобілів швидкість заряджання може відрізнятися залежно від стану акумулятора (SOC), іноді значно знижуючись.



Під час випробувань компанія Polestar відзначила збільшення швидкості зарядки з 310 кВт при 10 відсотках SOC до більш ніж 370 кВт при 80 відсотках SOC. Глава Polestar Томас Інгенлат пообіцяв, що інноваційні акумулятори мають незабаром з’явитися у серійних електромобілях, але жодних термінів не вказав.




avtomir.ua

Останні новини:  Має знати кожен водій: що робити, якщо автомобіль не заводиться