Експерти розповіли, як удобрювати город за допомогою кавової гущі та яку користь вона дає рослинам

06.05.2024   18:20    458

Кава – це не лише смачний ранковий напій, але й цінне добриво для кімнатних та садових рослин. Так як же правильно вносити це добриво у грунт?


Кавова гуща містить багато корисних мікроелементів, таких як калій, азот, фосфор, магній та кальцій, які необхідні для здорового росту і розвитку рослин.

Чим корисна кавова гуща для кімнатних рослин?

  • Підвищує кислотність ґрунту: Більшість кімнатних рослин люблять кислий ґрунт, а кавова гуща допомагає підтримувати його оптимальний pH.
  • Збагачує ґрунт органічними речовинами: Кавова гуща містить багато органічних речовин, які покращують структуру ґрунту, роблять його більш пухким і повітряним, що сприятливо впливає на розвиток кореневої системи рослин.
  • Стимулює ріст і цвітіння: Калій і азот, які містяться в кавовій гущі, необхідні для активного росту і цвітіння кімнатних рослин.
  • Відлякує шкідників: Деякі шкідники не люблять запах кави, тому поливання рослин розчином з кавовою гущею може допомогти вам захистити їх від шкідників.
Останні новини:  Основні причини виникнення закрепів у собак
Експерти розповіли, як удобрювати город за допомогою кавової гущі та яку користь вона дає рослинам

Як використовувати кавову гущу для підживлення кімнатних рослин?

Додайте суху кавову гущу в ґрунт: При пересадці або посадці рослини додайте в ґрунтову суміш суху кавову гущу в пропорції 1:10.





Використовуйте настій з кавової гущі: Заваріть каву як зазвичай, а потім дайте гущі остигнути та розведіть її водою в пропорції 1:10. Використовуйте цей настій для поливу рослин 1 раз на 2-3 тижні.

Останні новини:  Одне просте підживлення, щоб часник виріс великим та міцним

Мульчуйте ґрунт кавовою гущею: Розсипте суху кавову гущу на поверхню ґрунту в горщику з рослиною шаром 2-3 см. Це допоможе зберегти вологість ґрунту та знизити ріст бур’янів.

Важливо!

Не використовуйте свіжу кавову гущу для підживлення рослин, оскільки вона може закислювати ґрунт і шкодити корінням.


noviydoctor.com