Чому на кабачках з’являються пустоцвіти та як забезпечити рекордний врожай

07.05.2024   19:00    243

Якщо ви висаджуєте гібридні сорти, то вони дають переважно жіночі квіти та рослини рясно плодоноситимуть. А якщо ви хочете виростити сортові кабачки, їх потрібно запилювати самостійно при нестачі бджіл, мух, ос та інших комах-запилювачів.


Пустоцвіти чи “чоловічі квіточки” завжди ростуть раніше, а жіночі виростають приблизно за тиждень. Чоловічі не можуть сформувати зав’язь, тому в народі називаються пустоцвітами. Вони призначені для запліднення жіночих квіток і з часом повинні опасти самостійно, але іноді число пустоцвітів набагато більше, ніж жіночих квіточок, і в такому разі треба приділити їм увагу, щоб зібрати добрий урожай.

Останні новини:  Як правильно прати кисневим порошком, щоб не зіпсувати одяг

Причиною появи пустоцвітів у надмірних кількостях можуть бути несприятливі погодні умови, занадто закислений ґрунт, невірна посадка, посів свіжого насіння, яке може формувати багато пустоцвітів, брак азотних підживлень, або ж хвороби.

Чому у кабачків багато пустоцвіту та як збільшити врожайність

Вам же потрібно буде перевірити всі фактори та виправити їх. Щоб боротися з несприятливою погодою, кабачки можна укривати на ніч при холоді та запилювати жіночі квітки самостійно за допомогою пензликів.





У спеку іноді пилок взагалі втрачає функцію запліднити квітки, тому рослини треба зрошувати відстояною водою. Щоб зав’язі сформувалися швидше, можна самому на час стати бджолою і запилювати квітки – обриваємо віночки з чоловічих квітів, залишаємо серединку з пильовиками і торкаємося до маточок. Ще одним способом, щоб збільшити врожай кабачків, є стресова ситуація для рослин.

Останні новини:  Дієві способи сховати прищики на обличчі без косметики в домашніх умовах

Просто не поливайте кабачки пару днів, а коли листя почнуть опускатися, рясно пролийте та зав’язі почнуть формуватись дуже швидко. А ще щоб швидше запилити квітки, можна побризкати на них солодкою водою із цукром або медом, щоб залучити бджіл, ос та інших запилювачів. А ще рослині може не вистачати бору, який нормалізує зростання рослини і допомагає зав’язуватися плодам.

Останні новини:  Як полюбити себе та підвищити свою самооцінку

Розведіть на відро води чайну ложку борної кислоти і рясно пролийте під рослини.


noviydoctor.com