Втричі більше морських дронів: Україна провела виставку зброї власного виробництва (відео)

25.04.2024   10:45    1644

Представники української влади запевняють, що ЗСУ мають безпілотники, здатні пролетіти і 1 000, 1 200 км. Подібні досягнення називають “вчорашнім днем”.

Українська промисловість під час війни налагодила випуск дронів різного призначення, бронеавтомобілів та інших видів військової техніки. Морські дрони активно діють у Чорному морі і обсяги виробництва стрімко наростають. Виставку української зброї показали у репортажі російського телеканалу “Настоящее время”, опублікованому у соцмережі X (Twitter).




Російським непровладним журналістам показали виставку української зброї, яка відбулась, орієнтовно, у квітні 2024 року у Київській області. З медійниками говорив заступник командувача ЗСУ Вадим Сухаревський та міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін. ЗМІ показали морські дрони MAGURA V5 — їх запустили для глядачів на березі Дніпра. Водночас Сухаревський заявив про нарощування темпів випуску цього виду української зброї.



“За період 24-го року ми поставили практично в три рази більше морських дронів, ніж за весь минулий рік. І цей процес триває і буде лише нарощуватися”, — заявив представник командування.

Останні новини:  РСЗВ, артилерія і не лише. Зеленському показали техніку прикордонників (відео)

Посадовець також перелічив, які види БПЛА випускаються в Україні — авіаційні комплекси, FPV-дрони, дрони “скидного” типу, пристрої з нічним зором, мультикоптери, дрони літакового типу. З його слів, є пристрої, які здатні здолати більш як 1 000 км.

“Триває повсякденна робота в плані покращення. Повірте, уже на сьогоднішній і навіть на вчорашній день 1 000 км і 1 200 км — це не межа”, — пролунало на відео.

Останні новини:  Бійці ЗСУ знищили п'ять систем РЕБ противника на Південному напрямку (відео)

У репортажі російських журналістів можна побачити іншу українську військову техніку: бронеавтомобілі, машини для розмінування, наземні самохідні платформи тощо.