"Впав недалеко від хутору": усі деталі збиття російського Ту-22М3 (відео)

20.04.2024   11:45    1232

У ніч з 18 на 19 квітня зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил разом з Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України вперше за час повномасштабного вторгнення російських окупаційних військ на територію України знищили дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3, який є носієм крилатих ракет типу Х-22. Фокус зібрав усю інформацію про цей унікальний випадок.


О 7:23 російське видання Baza оприлюднило фотографії збитого літака та повідомило, що у Ставропольському краї на території Червоногвардійського округу на землю під час польоту впав літак ВПС Росії.Вранці Baza послалась на слова глави цього регіону Володимира Володимирова, який заявив, що льотчики катапультувалися.



Видання спочатку не уточнило, який саме літак був збитий, проте о 7:45 опублікувало відео падіння літака, а також додаткову інформацію про інцидент.

Останні новини:  Росіяни намагалися штурмувати позиції десантників, але їх зустріли дрони (відео)

“Літак Ту22М3 впав недалеко від хутора Богомолов Ставропольського краю. На борту літака, що впав, перебувало четверо льотчиків”, — написала Baza.

Міноборони РФ підтвердило, що на Ставропіллі впав стратегічний бомбардувальник Ту-22М3. У російському відомстві уточнили, що він повертався із бойового завдання, а причиною падіння вказали технічну несправність повітряного судна.



Проте близько 9-ї ранку власні джерела Фокусу у спецслужбах повідомили, що стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 атакували з ЗРК С-200 в 300 км від кордону України.

Останні новини:  Не тільки для війни: в Ірані знайшли нове застосування дронам Mohajer-6, — ЗМІ (відео)

“Це перший літак стратегічної авіації, який вдалось знищити Україні під час польоту. Він наносив удари по Україні”, — розповів співрозмовник Фокусу.

Командувач Повітряних сил Микола Олещук підтвердив знищення російського стратегічного бомбардувальника Ту-22М3. За його словами, ліквідація літака відбулася у взаємодії з Головним управлінням розвідки.

Також командувач розповів, що вперше ЗСУ вдалося збити крилаті ракети Х-22.

Останні новини:  У Франції пройшли випробування нового реактивного ударного БПЛА Veloce 330 (відео)

Російські ЗМІ почали публікувати інші відео авіатрощі, а губернатор регіону Володимир Владіміров розповів, що один з членів екіпажу загинув,