Українських водіїв попередили про штрафи до 2300 євро

23.04.2024   15:31    201

За переповненням на західних пунктах пропуску, багато українців вибирають маршрут через Молдову. Але перед поїздкою на власному автомобілі важливо знати правила дорожнього руху в цій країні, щоб не потрапити в небезпеку та уникнути штрафів.


InKorr із посиланням на видання Visit Ukraine надає інформацію про особливості, що необхідно враховувати водіям, які їдуть через Молдову.

У Молдові ближнє світло фар має бути увімкнене протягом періоду з 1 листопада по 31 березня, а також в темний час доби, поганій погоді та в тунелях.

Останні новини:  Tesla Model Y залишається найпопулярнішою моделлю американської марки

В автомобілі повинні бути попередні засоби: аптечка, вогнегасник, знак аварійної зупинки та жилети, які світяться. Фари, номерні знаки та скло повинні бути чистими.

«Перевищення швидкості у Молдові — це серйозне порушення, за яке передбачені значні штрафи та втрата права керування автомобілем», — зазначено в статті.



Ремені безпеки є обов’язковими для водія та всіх пасажирів. Для дітей зростом до 150 см потрібні дитячі крісла. Заборонено перевозити дітей на передньому сидінні автомобіля, мікроавтобуса або автобуса, але лише від 12 років.

Останні новини:  В Україну привезли новітній суперкар Mercedes-AMG GT (фото)

У Молдові світлопроникність лобового скла та передніх бічних вікон має бути не менше 70%, але ці обмеження не стосуються задніх вікон.

Допустима концентрація алкоголю в крові не повинна перевищувати 0,3 проміле.



У Молдові пішоходи мають перевагу на дорозі, тому водії повинні давати їм перевагу.

Користуватися телефоном за кермом можна, але лише з гарнітурою та не використовувати навушники.

За порушення правил дорожнього руху в Молдові передбачені штрафи від 20 до кількох тисяч євро. Деякі порушення можуть призвести до заборони керування транспортним засобом.

Останні новини:  Porsche переводить спортивні автомобілі на синтетичне паливо: знадобиться 50 000 літрів

Обмеження швидкості в Молдові залежать від типу транспортного засобу. Наприклад, у населених пунктах для легкових автомобілів — 50 км/год, за межами населених пунктів — 90 км/год, а на шосе — 110 км/год.

У Молдові немає платних доріг, але всі іноземні водії повинні придбати віньєтку — це дорожній податок за користування дорогами. Вартість віньєтки залежить від терміну її дії та її можна придбати онлайн або на пункті пропуску на кордоні з Молдовою.


autotheme.info