У японців знайшли стародавнього предка, про якого ніхто не знав

23.04.2024   13:55    276

У сучасних японців може бути третя, раніше невідома предків. Результати дослідження опубліковані в журналі Science Advances.


У новому дослідженні вчені секвенували ДНК 3200 осіб із різних регіонів Японії. Вони з’ясували, що результати інших біологів були невірними. Виявилося, що сучасні японці це насправді нащадки трьох груп предків, а не двох.

Раніше вважалося, що японці походять від двох груп предків:

  • Дземон – це перші мисливці-збирачі, які жили на території сучасної Японії від 16 000 до 3 000 років тому. Вважається, що вони були ізольовані на острові від решти світу під час Останнього льодовикового максимуму;
  • Яеї – це іммігранти-фермери, які жили в регіоні з 900 р. до н.е. по 300 р. н.е.
Останні новини:  На Філіппінах на дні висохлої дамби виявили руїни давнього міста

Тепер учені з’ясували, що предки сучасних японців походять із трьох груп. Остання, схоже, пов’язана з давнім населенням Японії та Корейського півострова. Це доводить тісніший зв’язок між західними і стародавніми китайськими групами навколо Жовтої річки, особливо в період середнього і пізнього неоліту.



“Навпаки, жителі північного сходу показали значно вищу генетичну схожість із геномом Дзьомон і стародавнім японським геномом з острова Міяко на Окінаві, а також стародавніми корейцями періоду Трицарства (четверте-п’яте століття нашої ери). Ці результати узгоджуються з повідомленнями про те, що серед стародавніх японців періоду Яєй і деяких стародавніх корейських груп була висока частка предків Дзьомон”, – написали вчені в статті.



Щоб підтвердити цей зв’язок, потрібні додаткові докази, особливо з огляду на історичні записи. Згідно з ними, північний схід населяв народ Емісі або “креветкові варвари”. Його походження поки залишається загадкою.

Останні новини:  Вчені вирішили 50-річну загадку про те, що пробило гігантську діру в антарктичному льоду


cikavosti.com