У Росії бульдозерами знесли єдиний храм ПЦУ

16.04.2024   13:51    1045
У Росії бульдозерами знесли єдиний храм ПЦУ

Фото: Святослав Скороход/Facebook

Храм ПЦУ у Росі

Російський суд виніс рішення про знос храму, бо він начебто заважав спокою місцевого населення.

У підмосковному Ногінську 11 квітня росіяни знесли єдиний храм Православної церкви України на честь Пресвятої Трійці, який розбудовував та в якому служив митрополит Адріан. Про це повідомив клірик ПЦУ Святослав Скороход у Facebook.

“На четвертому тижні Великого посту остання духовна барикада українського духу на Росії знищена. Раніше на болотах була закрита українська бібліотека та ліквідована єдина організація української діаспори”, – написав він.
За словами священнослужителя, в Україні завжди були десятки тисяч храмів Московського патріархату, а в Росії тим часом лише єдиний храм ПЦУ. Він був розташований в Ногінську Московської області. У 2016 році Ногінський районний суд виніс рішення про знос храму, бо він начебто заважав спокою місцевого населення.

Останні новини:  У рф через атаку ударних дронів на НПЗ зросли ціни на паливо

“У 2013 році я рукопокладався в цьому храмі, а з 2008 по 2015 був прессекретарем владики Адріана. Тому хочу сказати одне: ця українська святиня була про історію віри та опору російській владі та Московській патріархії навіть там, де це здавалося зовсім неможливим!” – наголосив священик.


korrespondent.net