У ФСБ заявили про "заплановану Лондоном диверсію" в Чорному морі

11.04.2024   20:38    334
У ФСБ заявили про заплановану Лондоном диверсію в Чорному морі

Фото: ФСБ

ФСБ повідомил про “знищення десанту ЗСУ”


Метою українського десанту на Херсонщині були російські військові, заявляють у російській спецслужбі.

ФСБ заявила про “запобігання спробі висадки українського спецназу на Тендровській косі в Херсонській області”. Про це у четвер, 11 квітня, з посиланням на пресслужбу ФСБ повідомила російська пропагандистська агенція Інтерфакс.

Останні новини:  У Росії визнали "небажаною" міжнародну організацію Freedom House

Зазначається, що начебто планувалася “диверсія” на буровій вежі МСП-17 (родовище Штормове Чорного моря). У ФСБ повідомили, що під час бойового зіткнення “десант ЗСУ було знищено”, а громадянина України, “старшого солдата 73-го морського центру сил спеціальних операцій ЗСУ Горіна Євгена Борисовича, взяли в полон”.



Повідомляється, що курирує діяльність зазначеного центру СЗГ ЗСУ підрозділ спеціальної човнової служби королівської морської піхоти Великобританії SBS (Special boat service), що “свідчить про безпосереднє залучення Великобританії до конфлікту”.

Останні новини:  У РФ перекинувся автобус з військовими, є жертви

ФСБ запевняє, що Горін дав свідчення про розробку британськими інструкторами та проведення СЗГ ЗСУ “диверсії на буровій вежі в Чорному морі” з метою захоплення технічних засобів супроводу польотів російських дронів”.



Військовополонений нібито сказав, що “під час штурму МСП-17 обладнання, яке цікавить британців, українськими диверсантами не виявлено”. ФСБ додає, що “розташовану на платформі станцію зв’язку підірвано”.

Останні новини:  РФ не змогла вивести з Індії рупії, що скупчилися на рахунках


korrespondent.net