Стародавні тихоокеанські міста виявилися набагато старішими, ніж передбачалося

15.04.2024   12:24    1354

Вчені встановили, що перші тихоокеанські міста були збудовані набагато раніше, ніж вважалося. За даними The Independent, співробітники Австралійського національного університету просканували археологічні пам’ятки на острові Тонгатапу за допомогою лазера.

Їм вдалося з’ясувати, що урбанізація тихоокеанських містах почала розвиватися ще до західного впливу. Перші земляні споруди на острові були збудовані в 300 році нашої ери, тобто на 700 років раніше. Поселення зростали, що змушувало їх мешканців шукати нові способи підтримки населення, що росте. Урбанізація призвела до величезних соціальних та економічних змін. Людям доводилося більше взаємодіяти та виконувати різні види робіт.

Останні новини:  Вчені віявили, що на людство очікують нові сильні магнітні бурі

За словами співавтора дослідження Пилипа Партона, між 13 і 19 століттями вплив Тонгатапу поширювався на всю південно-західну частину моря. Причиною занепаду урбанізації стала прихід європейців, які принесли з собою хвороби. Ранні тихоокеанські поселення вивчені поки що мало. У цьому напрямі вченим належить зробити багато нових відкриттів.




inforoom.com.ua