Південнокорейський аналог ATACMS: у мережі з'явилися рідкісні кадри запуску ракети CTM-290 (відео)

25.04.2024   21:31    1236

Ракета сумісна з польськими РСЗВ Homar-K, а також з комплексами K239 Chunmoo, які перебувають на озброєнні ОАЕ і Саудівської Аравії. Таким чином зброя з’явиться не тільки в Європі, але, можливо, і на Близькому Сході.

У мережі з’явилися рідкісні кадри запуску південнокорейської балістичної ракети CTM-290, призначеної для Війська Польського. Ракета, яку експерти порівнюють з американською ATACMS, була запущена реактивною системою Homar-K. Відео опубліковано 24 квітня в мережі X (Twitter).

Останні новини:  Практично не використовують: РФ зменшила застосування "шахедів" через зміну тактики, — Євлаш (відео)



“Дальність польоту ракети CTM-290 і характеристики боєголовки такі самі, як в американської балістичної ракети ATACMS, яку скоро буде поставлено в Україну”, — пише джерело.



У публікації сказано, що ця ракета істотно збільшить потенціал польських збройних сил. Крім того, автор поста висловив надію, що CTM-290 коли-небудь буде поставлено і в Україну.

Також наголошується, що ракета сумісна з реактивними системами K239 Chunmoo, які перебувають на озброєнні ОАЕ і Саудівської Аравії, тому не виключено, що новий боєприпас з’явиться і на Близькому Сході.

Останні новини:  Подивіться на найрідкісніший торнадо, який пронісся над США (відео)

Експерти з цього приводу зазначають, що CTM-290 являє собою грізну й універсальну зброю завдяки наявності різних типів боєголовок, призначених для виконання різноманітних завдань. Наприклад, фугасна бойова частина націлена на особовий склад і легку техніку противника, а проникаючі боєголовки ефективні проти міцних цілей і бункерів.

Довжина ракети становить близько 4,6 метра, а діаметр — близько 230 міліметрів, а пересування боєприпасів здійснюється на 5-осній вантажівці з формулою 10×10.

Останні новини:  На Запорізькому напрямку знищили російський ЗРК за допомогою HIMARS. ВІДЕО

Оглядачі нагадали, що ще 2022 року в Міноборони Польщі зацікавилися південнокорейською розробкою. Тодішній міністр оборони Маріуш Блащак повідомив, що тривають переговори про придбання південнокорейської ракетно-артилерійської системи. А 13 жовтня 2022 року Польське агентство озброєнь оголосило про успішне завершення цих переговорів.