Нова Mazda 6 вперше стала електромобілем: отримала задній привід та нову назву

28.04.2024   07:46    665

Японський автовиробник представив електричний седан EZ-6 для китайського ринку, який стане наступником моделі Mazda 6 з двигуном внутрішнього згоряння.

 

Варто зазначити, що нова Mazda базується на тій же архітектурі EPA1, що й седан Deepal SL03, вироблений китайським партнером у рамках спільного підприємства Mazda й Changan. Відомо, що виробництво нової моделі розпочнеться до кінця цього року.

Останні новини:  Нові ліфтбек і універсал Skoda Octavia доступні для попереднього замовлення: 5 двигунів на вибір і голосовий помічник з ШІ

Новий електромобіль має 4921 мм в довжину, 1890 мм в ширину і 1485 мм у висоту. На жаль, Mazda ще не надала технічних характеристик новинки, але відомо, що електромобіль матиме ідеальний розподіл маси по осям – у пропорції 50:50. Очікується, що електромобіль матиме запас ходу на рівні 600 км, а версія з ДВЗ – близько 1000 км.

Останні новини:  Ательє Mugen розробило новий комплект тюнінгу для хетчбека Honda Civic Type R

Ймовірно, електричні силові агрегати від Deepal SL03 будуть пропонуватися й в EZ-6. Китайський седан доступний з акумуляторними блоками ємністю 58,9 кВт*год і 66,8 кВт*год, які приводять у дію задній електродвигун потужністю 215 к.с., а також 255-сильний електромотор на передній вісі.

За словами представників японського автовиробника, новий електромобіль реалізує філософію дизайну Mazda під назвою Soul of Motion із тонкими світлодіодними фарами та яскравою решіткою радіатора. У салоні знайшлось місце для 14,6-дюймового дисплея інформаційно-розважальної системи та 10,2-дюймової цифрової панелі приладів.

Останні новини:  Україно-хорватська машина для розміновування відправилась на серійне виробництво

У Mazda кажуть, що EZ-6 отримає інтелектуальну систему паркування, яка дозволяє керувати автомобілем голосом, навіть коли водій знаходиться на вулиці.






autogeek.com.ua