Незвичайне картопляне пюре

24.04.2024   20:30    294

Картопляне пюре – найпростіша класична страва. Усі ми добре її знаємо, жодне застілля без неї не обходиться. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриє пюре по-новому, завдяки одному інгредієнту.


Картопляне пюре чудово підійде як гарнір до м’яса або риби, а також може виступати і самостійною стравою. Секретний інгредієнт робить його дуже ніжним і повітряним.

Для приготування такого незвичайного картопляного пюре знадобиться небагато:

  • Картопля – 500 грамів
  • Вершковий сир – 100 грамів
  • Вершкового масла – 50 грамів
  • Сіль і перець – за смаком
Останні новини:  Простий рецепт приготування сирних пончиків

Для початку очистіть картоплю і наріжте її на шматочки приблизно однакового розміру. Далі поставте велику каструлю з водою на плиту і перекладіть у неї нарізану картоплю. Додайте трохи солі за смаком і доведіть до кипіння. Потім варіть картоплю до м’якості, це займе приблизно 15 хвилин.



Тепер потрібно приготувати той самий секретний інгредієнт. Як і в класичному рецепті, у невеликій каструлі розтопіть вершкове масло. Тепер додайте до нього вершковий сир.

Останні новини:  Глазуровані сирки в шоколаді
Незвичайне картопляне пюре

Далі все це потрібно розмішати до отримання гладкої однорідної консистенції. За бажання, до них можна додати 2 дрібно нарізаних зубчики часнику. Це додасть майбутньому картопляному пюре аромату.



Тепер приберіть воду з вареної картоплі, потім натріть її на тертці або розімніть товкучкою. Коли картопля буде розім’ятою, додайте до неї підготовлене вершково-сирне масло. На цьому етапі також можна додати половину склянки вершків, це зробить майбутнє пюре дуже ніжним.

Останні новини:  Як посмажити надзвичайно м’яку свинину

Усе це гарненько перемішайте і збийте міксером до отримання гладкої кремової текстури. У процесі, за бажанням, додайте сіль і перець за смаком. Пюре слід подавати гарячим, також можна прикрасити зеленню.

Смачне та незвичайне картопляне пюре готове!


odnaminyta.com