На перевезення тварин українських біженців до Північної Ірландії витратили понад 160 000 євро

22.04.2024   22:55    280

Після початку повномасштабної війни в Україні майже 140 000 фунтів стерлінгів (понад 162 тисячі євро) витратили на перевезення 35 тварин біженців до Північної Ірландії. Про це пише Irish News.

Тварин перевезли в рамках програми Ukrainian Pet Scheme. Понад 3000 вихідців з України оселилися в країні за останні два роки.


Міністерство сільського господарства, довкілля та сільських справ (Daera) підтвердило, що гроші було витрачено на привезення загалом 35 домашніх тварин у рамках програми допомоги українцям. Витрати за рахунком було оплачено урядовим департаментом Великої Британії, Агентством з охорони здоров’я тварин і рослин (APHA).

Останні новини:  В Україну насувається потужний антициклон Sven: прогноз синоптика

“Тридцять п’ять домашніх тварин було ввезено в Північну Ірландію з 2022 року в рамках програми підтримки Ukrainian Pet Scheme”, — повідомив представник Daera.

Сім'я біженців гуляє зі своїм собакою
Сім’я біженців із собакою

Повідомляють, що тварин утримували в карантинній установі (AQE), доки не було виконано умови для в’їзду до Північної Ірландії з України, яка не входить до списку країн, на які поширюється Регламент ЄС про перевезення домашніх тварин (Регламент ЄС 576/2013).





“Вартість рахунків, отриманих AQE, склала 136 648,87 фунта стерлінгів, — повідомили представники департаменту. — Зверніть увагу, що ці витрати були повністю покриті урядовим департаментом Великої Британії APHA, і, таким чином, платежі на загальну суму 136 648,87 фунта стерлінгів були відшкодовані”.

Останні новини:  Україну накрила потужна магнітна буря: як захиститися

Згідно з даними Irish Star, ірландський уряд витрачає понад 1 мільйон євро на місяць на розміщення домашніх тварин українських біженців.

Понад 1800 котів, собак та інших тварин розміщуються в готелях та інших об’єктах, що фінансуються державою, за ціною близько 20 євро за ніч за тварину.


expert.in.ua