Maserati випустила найшвидший електричний кабріолет у світі

16.04.2024   21:51    293

Компанія Maserati представила новий GranCabrio Folgore. Це перший повністю електричний кабріолет у сегменті luxury та найшвидший на сьогодні електромобіль без даху.

Силову установку GranCabrio ділить зі спорідненим GranTurismo. Вона складається з трьох електромоторів, що розвивають 829 к.с. потужності та 1350 Нм крутного моменту, а також батареї номінальною ємністю 92,5 кВт-год. Розгін до «сотні» займає 2,8 секунди, до 200 км/год – 9,1 секунди. Максимальна швидкість – 290 км/год.

Останні новини:  Презентували прощальну версію Jaguar F-Pace перед повним переходом на електромобілі

Електромотори GranCabrio Folgore керуються індивідуально, що дозволяє перемикатися з повного приводу на задній і назад. Робоча напруга акумулятора – 800 вольтів. Підтримується заряджання постійним струмом з потужністю до 270 кВт, тому п’ять хвилин підключення до швидкісного термінала дадуть додаткові 100 кілометрів пробігу. Крім того, частково заповнити заряд допомагає система рекуперації енергії при гальмуванні, потужність якої сягає 400 кВт. Паспортний запас ходу електромобіля варіюється від 419 до 447 км.



Тканинний верх GranCabrio Folgore підіймається та опускається на швидкості до 50 км/год. Керувати ним можна натисканням кнопки на центральному дисплеї або жестами. На вибір будуть доступні п’ять кольорів даху: Nero, Blue Marine, Titan Grey, Greige, Granata.

Останні новини:  Honda інвестує $65 мільярдів у розвиток технологій електромобілів



В оснащення кабріолета увійде система обдування шиї, вітровий щиток, який знижує турбулентність в салоні, мультимедіа Maserati Intelligent Assistant діагоналлю 12,3 дюйма, цифрова панель приладів і аудіосистема Sonus Faber з 13 динаміками.

Для оздоблення салону використовується матеріал Econyl – це так званий регенерований нейлон, розроблений компанією Aquafil у 2011 році. Сировиною для нього виступає сміття, виловлене з океану та зібране на звалищах: це промисловий пластик, обрізки тканин, старі килими та рибальські сітки.

Останні новини:  Honda вкладається в розробку нових електрокарів

Про ціни та строки початку виробництва електричного кабріолета Maserati поки мовчить.


avtomir.ua