Кросовер Alfa Romeo Milano терміново перейменували

16.04.2024   22:21    611

З моменту прем’єри маленького кросовера Alfa Romeo Milano не минуло й тижня, а він уже опинився у центрі скандалу, результатом якого стало термінове перейменування моделі з Milano на Junior.

Змінити назву довелося після заяв Адольфо Урсо, міністра промисловості та виробництва Італії. На його думку, ім’я Milano «незаконне» і «вводить споживачів в оману», оскільки кросовер вироблятиметься у Польщі.

Останні новини:  Виробник Мівіни вивів на ринок електричний кросовер дешевше вживаного Dacia Duster

Цікаво, що уряд Італії виступив проти назви Milano саме після прем’єри, хоча ім’я майбутнього автомобіля було відоме заздалегідь. Попри відверто дивні претензії, в Alfa Romeo вирішили поступитися владі. У компанії зазначили, що ім’я не порушує жодних законів, і що уряд «напевно має важливіші проблеми». І все-таки ім’я поміняють заради взаєморозуміння та позитивних емоцій, з якими завжди асоціювалася марка.



Нова назва, як і Milano, теж пов’язана з історією бренду: в 1966 році Alfa Romeo представила доступну модель GT 1300 Junior, орієнтовану на молодь. Вона розійшлася у кількості близько 92 тисяч штук.

Останні новини:  У Aston Martin може з’явитися екстремальний позашляховик

Гендиректор Alfa Romeo Жан-Філіп Імпарато додав, що скандал навколо новинки пішов їй на користь, і навіть подякував уряду за «безплатну рекламу». Сплеск уваги до Milano/Junior призвів до безпрецедентної кількості відвідувачів на сайті марки, що навіть обвалило конфігуратор.



Нагадаємо, що невеликий кросовер Alfa Romeo дебютував минулого тижня. Його запропонують у гібридних та повністю електричних модифікаціях потужністю до 240 к.с., у тому числі з повним приводом. Приймання замовлень вже відкрито, ціни стартують з 29 900 євро.

Останні новини:  Чи потрібні електромобілю спеціальні шини


avtomir.ua