Домашній сир

25.04.2024   23:00    173

Сир люблять усі, але найчастіше ми його купуємо, побоюючись готувати самостійно. Виявляється, приготувати його в домашніх умовах досить просто та недовго. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.


Багато хто побоюється самостійно готувати сир через складність і великий час приготування. Цей рецепт доводить, що зробити сир у домашніх умовах можна дуже легко і досить швидко.

Для приготування домашнього сиру потрібно зовсім небагато:

  • Молоко – 2 літри
  • Лимон – 1 штука
  • Сіль і спеції – за смаком
Останні новини:  Простий рецепт приготування сирних пончиків

Для початку вам знадобиться велика каструля. У неї вилийте молоко і поставте на вогонь. Поки молоко нагрівається, можна вимити лимон, обсушити його і вичавити сік, процідивши його через сито. У рецепті приготування домашнього сиру з молока іноді використовують лимонну кислоту, проте найкраще використовувати саме свіжий лимонний сік.

Домашній сир

Коли молоко почне закипати, зніміть пінку. Якщо у вас є термометр, занурте його в молоко і стежте за температурою – вона має сягнути 95 градусів. Якщо термометра немає, можна зняти молоко з вогню після закипання і залишити його на 3-5 хвилин.





Тепер у гаряче молоко додайте сіль і спеції за смаком. Звичайно, можна обійтися і без них, залишивши сир натуральним. Потім акуратно влийте лимонний сік. Процес відділення сиру від сироватки відбувається буквально на очах. Слідкуйте за кольором сироватки – щойно вона стане прозорою, процес завершено.

Останні новини:  Найсмачніший оселедець без звичного розсолу

Потім швидко відкиньте масу на дрібний друшляк або марлю, щоб зібрати сироватку, її можна буде використовувати для інших страв. Підвісьте його в марлі над мискою на 40-60 хвилин, щоб стекли залишки рідини. Потім приберіть марлю, перекладіть сир у закриту ємність і відправте в холодильник приблизно на 8 годин.

Домашній сир готовий!

Останні новини:  Легкий салат з щавлем і молодою картоплею та нагодувала рідних


odnaminyta.com