Чим можна прикрасити водойму: ефектні, але недорогі рослини

16.04.2024   19:00    273
Чим можна прикрасити водойму

Водойми все частіше стають окрасою присадибної ділянки. Але якщо ви хочете дійсно привнести певну родзинку в сад і отримати умиротворення від споглядання ставка, варто його прикрасити.


Є рослини, які справляться з цим завданням – вони стануть справжньою окрасою для саду та ефективно очищатимуть воду, а їхня вартість зовсім не висока.

Останні новини:  Експерти розповіли, як без прання вичистити господарське ганчір’я

До списку увійшли:

  • бобівник трилистий;
  • білокопитник;
  • ситник;
  • осока;
  • болотна папороть.

Ці рослини можна висаджувати біля водойми. Накривати на зиму їх не потрібно. Вам належить тільки вчасно видаляти насіннєві коробочки і обмежувати зростання кореневищ, оскільки вони добре розмножуються.



В якості водяного мешканця ви можете вибрати німфею, що відрізняється красивим цвітінням, правда, догляд за ними має бути непростий – їх потрібно прибирати на зиму, удобрювати і стежити за достатньою кількістю сонця і температурою води.

Останні новини:  Для чого водії розвішують у салоні авто чайні пакетики

Якщо ви не плануєте витрачати на догляд багато часу, вибирайте чотиригранне латаття, воно теж добре цвіте і розмножується, і, до того ж, добре зимує.



Для берегової зони підійде калюжниця, яка самостійно розростається за допомогою насіння.

Крім цього, радимо ближче придивитися до канни сіро-блакитної та сабельника – завдяки своєму ефектному зовнішньому вигляду вони напевно знайдуть своїх шанувальників.

Останні новини:  Топ-5 способів позбутися неприємного запаху з рота


prostoway.com