Британія направить до Польщі винищувачі Typhoon і 16 тисяч військових

24.04.2024   13:00    427

Велика Британія направить до Польщі свої винищувачі Eurofighter Typhoon, а також 16 тис. військових у рамках посилення східного флангу НАТО і зміцнення системи ППО Польщі.


Про це прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив під час спільного брифінгу для ЗМІ з главою польського уряду Дональдом Туском у Варшаві, передає власний кореспондент Укрінформу.

Останні новини:  Німеччина приєдналася до етапу досліджень і розробок багатонаціонального БТР CAVS Patria 6x6

Як зазначив Сунак, Велика Британія і Польща надають багато військової допомоги Україні. Він звернув увагу на черговий пакет британської допомоги Києву на суму пів мільярда фунтів стерлінгів для ще більшої підтримки Києва.

Він також висловив сподівання, що Захід використає заморожені активи РФ для допомоги Україні.

Як зазначив Сунак, він обговорив з Туском спільне виробництво у сфері ОПК, зокрема морських фрегатів. Він також зазначив, що Лондон допоможе зміцнити польську систему ППО.



“Ми співпрацюємо у всіх форматах протиповітряної оборони. Ми також направимо винищувачі Typhoon, які патрулюватимуть повітряний простір Польщі”, — зазначив прем’єр Британії.

Останні новини:  Польща висловила солідарність із Чехією та Німеччиною через кібератаки РФ

Він повідомив, що Лондон також направить до Польщі 16 тис. військових в рамках допомоги Великої Британії, оскільки Польща перебуває у центрі європейської безпеки.

Фото: wallpapers-best.com


news-xl.net